KLM presenteert World Business Class Huisje 104: Station Valkenburg3 min leestijd

KLM Huisje 104 Station Valkenburg 2023

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Traditiegetrouw komt KLM jaarlijks op 7 oktober met een nieuw KLM huisje gevuld met Bols Jenever. De Nederlandse maatschappij deelt de huisjes uit aan World Business Class passagiers na afloop van elke long haul vlucht. Dit jaar wordt KLM alweer 104 jaar oud en dat betekent dat huisje #104 toegevoegd kan worden aan de lijst van KLM collector’s items. Eigenlijk is het dit jaar geen ‘huisje’, het gaat namelijk om Station Valkenburg.

Nieuwste KLM Huisje is Station Valkenburg

KLM mag alweer 104 kaarsjes uitblazen op zaterdag 7 oktober 2023. Uiteraard betekent dat ook de presentatie van een nieuw KLM huisje. En daar is uiteraard goed over nagedacht. Deze keer moet het huisje het belang van de trein voor Nederland en de luchtvaart benadrukken. KLM stelt zelfs meer gebruik te willen maken van treinverbindingen voor en/of na haar vluchten, zoals ook al in veel andere landen gebeurt. Reden genoeg dus voor KLM om dit jaar een historisch Nederlands treinstation als huisje te kiezen. Overigens suggereerden diverse forumleden al langer dat het om station Valkenburg zou gaan. Zou het toeval zijn dat Marjan Rintel, de huidige CEO van KLM, eerder haar carrière bij de Nederlandse Spoorwegen had?

Vanavond overhandigde Marjan Rintel het eerste nieuwe KLM Huisje aan burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg.

Ik ben ontzettend verheugd dit huisje aan de burgemeester van het prachtige Valkenburg aan de Geul te mogen overhandigen. Omdat ik bij NS heb gewerkt, weet ik hoe hard er gewerkt wordt aan het behoud van de rijke en interessante treingeschiedenis van ons land. De keuze voor dit gebouw staat ook symbool voor de gezamenlijke toekomst van KLM en NS, waarin we steeds verder ons air/rail aanbod versterken om korte afstandsvluchten te vervangen. Daar werken we hard aan. Voor KLM betekent dit veel want het is een belangrijk onderdeel van onze aanpak om het vliegen schoner, stiller en zuiniger te maken. – KLM CEO Marjan Rintel

Vorig jaar onthulde KLM op 7 oktober Huisje #103. Het ging toen om het huis van de familie Ecury op Aruba. Eind dit jaar is het trouwens 100 jaar geleden dat KLM voor het eerst naar Aruba vloog.

KLM Huisje 103: op Aruba

Zo ziet KLM Huisje #104 eruit

Het nieuwste KLM huisje #104 is dus te vinden in het Limburgse Valkenburg aan de Stationsstraat 10b. Het treinstation ligt aan de Heuvellandlijn die van Maastricht via Heerlen naar Kerkrade loopt. Het historische stationsgebouw werd op 23 oktober 1853 geopend en geldt daarmee als het oudste nog bestaande treinstation in Nederland. Het rijksmonument bestaat deze maand dus maar liefst 170 jaar. Het gebouw is opgetrokken in Engelse neogotische stijl en de bouwmaterialen komen onder meer uit de nabijgelegen mergelgrotten.

Hieronder een impressie van hoe het nieuwe KLM huisje eruitziet. Het huisje zal vanaf dit weekend beschikbaar zijn als cadeau aan World Business Class passagiers op long haul vluchten. Heb jij het nieuwe KLM huisje al kunnen bemachtigen? Deel het in de reacties onder het artikel!

KLM Huisje 104 Station Valkenburg 2023

KLM nieuw new house huisje 104 Valkenburg

Valkenburg is nog steeds populair bij dagjesmensen uit binnen- en buitenland. In de jaren ‘90 was de regio zelfs zo in trek dat er speciale treinen reden vanuit Amsterdam, Den Haag en Zwolle. Op dit moment is Arriva de enige die een verbinding met het station verzorgd.

Bols Jenever

Al sinds de jaren vijftig geeft KLM de Delftsblauwe huisjes gevuld met Bols Jenever cadeau aan haar World Business Class reizigers op intercontinentale vluchten. De huisjes zijn replica’s van markante bouwwerken in Nederland en daarbuiten. Wat veel KLM fans niet weten is dat het aantal huisjes pas sinds 1994 synchroon loopt met de verjaardag van de Nederlandse maatschappij. Elk jaar wordt er rondom 7 oktober een nieuw exemplaar aan de bijzondere collectie toegevoegd.

Bron foto’s Huisje 104: KLM

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    KLM probeert toch overal en aan alles een groene draai te geven. Hou toch eens op met dat trein gezeur. Een luchtvaartmaatschappij vervoert haar klanten door de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *