KLM Light tarief ook naar Rusland en overzeese Franse gebieden

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eind 2016 introduceerde KLM een nieuwe tariefstructuur op vluchten binnen Europa. Reizigers konden kiezen uit een Light, Standard of Flex tarief waarbij de laatste twee een toeslag hebben van €50 respectievelijk €139. Het grote verschil zit hierbij in de inbegrepen ruimbagage en het wijzigen van tickets. Inmiddels heeft KLM ook een vergelijkbare structuur op vluchten naar Noord-Amerika waar ruimbagage niet meer standaard is inbegrepen in een Light ticket. Naar Noord-Amerika is de toeslag voor Standard boven Light €80.

Uitbreiding

KLM breidt nu de verschillende soorten tarieven uit naar vluchten van Amsterdam naar Moskou en St. Petersburg. Passagiers krijgen naar Rusland dus ook te maken met Light tickets zonder ruimbagage. Eerder was dit nog wel standaard inbegrepen.

KLM voortaan naar Milaan Malpensa

Air France heeft inmiddels dezelfde opties geïntroduceerd op vluchten tussen Frankrijk, het Caribisch Gebied, Centraal en Zuid-Amerika en Réunion. Op vluchten naar deze bestemmingen moet voortaan dus worden bijbetaald voor ruimbagage.

Boek je een vlucht vanuit een ander Europees land, bijvoorbeeld vanuit Amsterdam via Parijs, dan geldt dit vooralsnog alleen voor de bestemmingen in Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique en Réunion. Naar deze bestemmingen is het wel mogelijk om een Light en Standard ticket te combineren. Bij Europese en Noord-Amerikaanse vluchten is de tariefoptie hetzelfde op de heen- en terugweg.

Het service-aanbod aan boord en het sparen van Flying Blue miles blijven onveranderd.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *