Tickets zonder ruimbagage op KLM vluchten naar Noord-Amerika

KLM bagage

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM introduceert nieuwe tariefopties op vluchten naar de VS en Canada vanaf 10 april 2018. Net als op Europese vluchten komen er drie soorten tickettypes: Light, Standard en Standard +. De flexibiliteit en ruimbagage hangt af van het soort optie. Voor het eerst introduceert KLM ook een ticket zonder ruimbagage op intercontinentale vluchten. Ook Air France, Delta en Alitalia nemen deze tariefstructuur over als deelnemers in de trans-atlantische join-venture. Zo hopen de airlines tegemoet te komen aan de wensen van budget-minded passagiers en de concurrentie bij te houden. Afgelopen week heeft ook SAS een ticket zonder ruimbagage aan haar aanbod toegevoegd.

Light, Standard en Standard +

Met het Light tarief is alleen handbagage inbegrepen. Passagiers die een Light tarief boeken maar later toch een koffer mee willen nemen, kunnen die bijboeken. Dit is dan wel duurder vergeleken met een Standard ticket. Flying Blue Ivory leden krijgen nog steeds korting. De kosten voor het wijzigen van een ticket zijn €150 plus het tariefverschil en annuleren is niet toegestaan.

Bij een Standard ticket is, zoals vanouds, een koffer van 23kg inbegrepen.  De wijzigings- en annuleringsvoorwaarden zijn hetzelfde als bij light.

Met Standard + kunnen passagiers hun ticket wijzigen of annuleren tegen de ticketvoorwaarden; kostenloos of tegen betaling.

De onboard service blijft onveranderd. Ook het sparen van Flying Blue miles gaat ongeacht de ticketoptie.

KLM zonder ruimbagage
Voorbeeld van de toeslagen op een vlucht naar New York

 

Flying Blue Elite

Flying Blue elite leden krijgen nog steeds één stuk extra bagage bovenop de tickettoelage. Op een Light ticket mag je dus nog steeds één stuk bagage meenemen, en bij de standard (+) tickets twee.

Reacties

 1. Sandor zegt

  Laten we hopen dat KLM strenger controleert op de bagage bij het inchecken of bij de gate, want het loopt af en toe de spuigaten uit v.w.b. de grootte die ik voorbij zie komen.

 2. joke_name zegt

  Stewardessen en stewards zullen wel hier niet blij mee zijn.
  Straks heb je 400 man die een handkoffer mee gaat nemen op de vlucht. Probeer dat maar eens te managen.

  En elite + elite plus kan dus nu ook geen 2 stuks meer meenemen.

 3. esome zegt

  550 euro extra voor het recht om een ticket van 500 euro te mogen annuleren tegen kosten can 200 euro ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *