KLM breidt gratis busservice verder uit naar Twente en Venlo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Parkeren op de luchthaven kan een dure aangelegenheid zijn. Je bent al snel enkele tientallen euro’s kwijt. KLM biedt voor reizigers die niet uit de Randstad komen een busservice aan. Zo bespaar je parkeerkosten, een taxi of het OV. Bovendien is de KLM bus gratis. Vanaf 1 juli 2019 worden er nieuwe haltes toegevoegd aan deze service, melden regionale media als De Limburger. De nieuwe opstapplaatsen zijn Enschede (QYE), Hengelo (QYH), Apeldoorn (QYP) en Venlo (VSN), zo is te zien in het reserveringssysteem van de maatschappij. In dit artikel lees je hoe de service werkt en vanaf waar je kunt vertrekken.

KLM Bus

Sinds 2016 biedt KLM de gratis busservice aan. Je kunt opstappen in Nijmegen, Arnhem, Veenendaal of Rhenen. Ook Maastricht en Eindhoven zijn mogelijk. De actuele vertrektijden van de KLM bus zijn hieronder te vinden. Volgens KLM-topman Harm Kreulen wordt de busverbinding veel gebruikt. Er maken jaarlijks meer dan 30.000 reizigers gebruik van de KLM bus.

Dienstregeling KLM Bus Nijmegen, Arnhem, Veenendaal, Rhenen (Bron: KLM)
Dienstregeling KLM Bus Nijmegen, Arnhem, Veenendaal, Rhenen (Bron: KLM)
Dienstregeling KLM Bus Maastricht, Eindhoven (Bron: KLM)
Dienstregeling KLM Bus Maastricht, Eindhoven (Bron: KLM)

Overigens is de huidige service niet nieuw voor de maatschappij. Al in 1950 reden er bussen van KLM die passagiers van onder meer Den Haag, Utrecht en Rotterdam naar Schiphol moesten brengen. Ook de belangrijkste hotels in de regio werden aangedaan. Later werden bestemmingen als Arnhem, Den Bosch, Dordrecht, Eindhoven en Tilburg toegevoegd. Uiteindelijk werden de busdiensten weer opgeheven door de verbeterde bereikbaarheid van Schiphol per trein.

Nieuwe haltes

Vanaf 1 juli 2019 start KLM met een aantal nieuwe haltes. Venlo zal het nieuwe vertrekpunten worden van de route via Nijmegen. Daarnaast voegt de airline een nieuwe route toe. Deze start in Enschede en gaat via Hengelo en Apeldoorn naar Schiphol. De pagina met alle busdiensten is nog niet aangepast met meer details over de exacte opstaplocaties. Wel kun je de nieuwe bestemmingen al zien in de boekingsengine. Zo is het busnetwerk van KLM weer een stukje uitgebreid. De dekking is echter nog lang niet voldoende voor de rest van het land. Vanuit bijvoorbeeld Zeeland of Groningen zul je dus nog met het openbaar vervoer of met de auto naar Schiphol moeten reizen.

De KLM bus is gemakkelijk te herkennen
De KLM bus is gemakkelijk te herkennen (Bron: KLM)

Hoe werkt het?

De KLM busservice werkt eigenlijk heel simpel. Op de website van de Nederlandse airline kun je als vertrekplaats de genoemde plaatsen invullen. Je boekt dan bijvoorbeeld vanaf Venlo (code VSN) een vliegticket naar New York. Bagage kan meegenomen worden aan boord. Er is in de bus koffie, thee en gratis wifi beschikbaar. Een review lees je hier.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *