Vlekkeloze check-in Delta op vluchten KLM & Air France

Vlekkeloze check-in Delta op vluchten KLM & Air France

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta, KLM en Air France hebben een codeshare overeenkomst op vele vluchten. Je kunt bijvoorbeeld bij de Amerikaanse maatschappij KLM-vluchten boeken, en andersom. Om de reiservaring te verbeteren, zijn er wijzigingen doorgevoerd in de check-in systemen. Voorheen was het zo dat je online moest inchecken bij de maatschappij die je vlucht uitvoert of afhandelt. Had je bij Delta geboekt maar wordt de vlucht vanuit Europa uitgevoerd door Air France of KLM, dan linkte de Delta website of app je door naar die maatschappij. Daarin komt nu verandering.

Verbetering voor de reiziger

Om het verwarrende doorverwijzen naar een andere partner-airline bij check-in te verbeteren, kun je voortaan een vlucht die geboekt is bij Delta, geheel inchecken via Delta. Ongeacht of deze door KLM of Air France wordt uitgevoerd. Dat kan dus via de Delta website of de Delta-app (Klik voor Android hier, voor iOS hier). Andere handelingen zijn hier niet meer voor nodig en je wordt niet meer doorverwezen. Dat scheelt dus tijd en wellicht ook frustratie omdat je hier niet extra mee bezig hoeft te zijn. Met één (spreekwoordelijke) klik op de knop ben je dus klaar met je check-in van je vluchten geboekt bij Delta.

Vlekkeloze check-in Delta op vluchten KLM & Air France

Naar Europa

Nu is het dus zo dat vluchten vertrekkend vanuit Europa naar Noord-Amerika, uitgevoerd door Air France en KLM via de Delta kanalen ingecheckt kunnen worden. Heb je echter je vlucht (geheel of deels uitgevoerd door Delta) geboekt bij Air France of KLM? Dan moet je voor vluchten vertrekkend vanuit Noord-Amerika het gedeelte dat met Delta wordt afgehandeld nog via de Delta kanalen inchecken. In de nabije toekomst zal het ook hierbij mogelijk zijn dit via de kanalen van alle airlines, dus van KLM, Air France of Delta, in te checken. Zodra we hier meer over weten laten we dit op InsideFlyer aan jullie weten.

Bron: KLM

Foto’s: MdTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *