KLM Boeing 777 ‘Orange Pride’ krijgt nieuw likje verf2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft haar iconische Boeing 777-300ER genaamd ‘Orange Pride’ deze week voorzien van een nieuwe livery. Naast het bekende oranje en blauw is de Nederlandse vlag nu wat zichtbaarder gemaakt. De PH-BVA is na enkele dagen op Malta weer operationeel en vliegt inmiddels naar onder meer Azië en Latijns-Amerika.

KLM Orange Pride

In 2015 vroeg KLM in een social media post op Facebook aan haar volgers of zij een oranje vliegtuig wilden zien voor Koningsdag het jaar erna. Na meer dan 30.000 likes en 2.500 positieve reacties uit binnen- en buitenland ging de maatschappij aan de slag. Een jaar later introduceerde KLM de Orange Pride, het enige toestel in de vloot met een oranje-blauwe livery. Het betreft een Boeing 777-300ER met registratie PH-BVA.

De enige andere afwijkende livery die KLM momenteel hanteert is de SkyTeam livery. Als lid van deze alliantie is KLM verplicht een aantal vliegtuigen te voorzien van deze zilveren livery met SkyTeam en KLM logo.

KLM Boeing 777-300ER Orange Pride

De Orange Pride wordt gewoon gebruikt voor reguliere vluchten. Maar het vliegtuig wordt ook ingezet voor evenementen waar de promotie van Nederland een rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan sportevenementen als de Olympische Spelen.

KLM Orange Pride

Nieuwe livery voor de Orange Pride

De Boeing 777-300ER met registratie PH-BVA heeft dus een nieuwe livery gekregen. Het oranje en KLM-blauw is nog steeds zichtbaar, maar de Nederlandse driekleur is boven de vleugel wat opvallender gemaakt. De 777 werd eerder deze week in Malta gespoten.

Gisteren arriveerde het vliegtuig begin van de avond weer op Schiphol, om diezelfde avond nog naar Singapore (KL835) te vliegen met een vervolgvlucht naar Denpasar (KL835). De terugvlucht (KL836) naar Amsterdam staat op maandag 20 november 2023 gepland. De aankomst in Nederland is om 8.30 uur. Volgens planning vertrekt de Orange Pride diezelfde ochtend om 10.55 uur weer richting São Paulo (KL791).

Benieuwd hoe het verfproces van zo’n groot vliegtuig als een Boeing 777-300ER verloopt? KLM legt hier in een blog post uit hoe dit in zijn werk gaat.

Alhoewel KLM het zelf bij een sneak peak op haar social media kanalen houdt circuleren er al diverse foto’s van het vernieuwde toestel. Hieronder een impressie van hoe de Orange Pride er nu uitziet.

https://twitter.com/anwaviation/status/1725836689254265172

Bron foto’s in artikel: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *