JetBlue vliegt nu ook op Parijs-Charles de Gaulle3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Amerikaanse low cost carrier JetBlue is gestart met vluchten tussen New York JFK en Parijs-Charles de Gaulle. Na de zomer gaat de maatschappij ook van Amsterdam naar New York en Boston vliegen. JetBlue zet op trans-Atlantische vluchten een vloot van moderne Airbus A321 toestellen in.

JetBlue naar Europa

Met een netwerk van meer dan 100 bestemmingen richt JetBlue zich voornamelijk op Noord- en Zuid-Amerika. Maar de Amerikaanse low cost carrier ziet blijkbaar ook brood in Europa. Naast vluchten naar Londen staan Parijs en Amsterdam ook de het verlanglijstje. De verbinding met Londen Heathrow startte al in 2021, maar kreeg eerder dit jaar nog een uitbreiding. En sinds vorige week vliegt JetBlue dus ook tussen New York (JFK) en Parijs-Charles de Gaulle (CDG). Na de zomer start de verbinding met Amsterdam. JetBlue vliegt dan vanuit zowel New York JFK als Boston (BOS) naar Schiphol (AMS).

Vlucht B6 1408 vertrekt vanuit Parijs om 8.55 uur en komt om 11.51 uur (lokale tijd) aan in New York. De terugvlucht B6 1407 vertrekt om 17.09 uur (lokale tijd) uit New York en komt de volgende dag om 6.55 uur aan.

De prijzen vanuit Parijs lijken wel een stuk lager dan vanuit Amsterdam. Een Economy vliegticket naar New York in de herfstvakantie kost vanuit Amsterdam bijna € 800, terwijl hetzelfde ticket vanuit Parijs voor zo’n € 500 over de toonbank gaat. Vanuit Parijs zijn zelfs Economy Class retourtickets vanaf € 365 beschikbaar. Een Business Class ticket vanuit Parijs is beschikbaar vanaf een kleine € 1.500. Of de komst van JetBlue naar Europa ook tot lagere ticketprijzen gaat leiden moet nog blijken. 

Toestel van JetBlue

JetBlue Mint Business Class

Op de meeste toestellen biedt JetBlue alleen Economy Class aan, deze cabine noemt de maatschappij ‘Core’. Op de langere vluchten is er in de Airbus A321 ook een Business Class product, genaamd ‘Mint’. De Mint Business Class is er in twee varianten. De reguliere Mint Suite biedt een stoel die volledig plat kan zodat je goed kunt slapen. Elke stoel heeft directe toegang tot het gangpad. Een 17 inch inflight entertainment systeem en draadloos opladen moet voor het nodige comfort zorgen. De voorste twee Business Class stoelen genaamd Mint Studio zijn nog wat ruimer en bieden onder meer een 22 inch scherm, meer opbergruimte en zelfs een extra stoel.

JetBlue transatlantische mint studio cabine

Zowel Economy Class als Business Class reizigers krijgen drankjes, snacks en maaltijden aan boord. Uiteraard is de service in Business Class weer wat beter dan in Economy. Alle reizigers kunnen overigens gebruikmaken van gratis WiFi aan boord.

JetBlue TrueBlue

American Airlines en JetBlue werken al geruime tijd samen middels onder meer een codeshare overeenkomst. Echter oordeelde een Amerikaanse rechter recentelijk dat deze samenwerking ontbonden moet worden. De concurrentiepositie van JetBlue zou namelijk te sterk zijn geworden. De samenwerking tussen AA en JetBlue was in eerste instantie juist bedoeld om de concurrentie met grote maatschappijen als United Airlines en Delta Air Lines aan te gaan.

JetBlue heeft ook een eigen loyalty programma, genaamd TrueBlue. Hiermee kun je miles sparen. En door vluchten te maken kun je privileges verdienen als extra bagagetoelage, priority boarding en extra bonus miles. Meer over het TrueBlue programma lees je op deze pagina.

Toestel van JetBlue

Bron foto’s: JetBlue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *