JetBlue vliegt vanaf eind augustus naar Amsterdam1 min leestijd

JetBlue transatlantische mint studio cabine

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij JetBlue wil al een tijdje naar Amsterdam vliegen. Dat lukte in eerste instantie niet, maar nu heeft de luchtvaartmaatschappij toch slots ter beschikking gekregen. Vanaf Nederland kun je straks reizen naar Boston en New York met deze luchtvaartmaatschappij. Naar beide bestemmingen kun je bijvoorbeeld ook reizen met KLM.

JetBlue vliegt vanaf deze zomer naar Amsterdam

Vanaf 29 augustus 2023 vliegt de luchtvaartmaatschappij tussen New York JFK en Amsterdam Airport Schiphol. De vluchten worden volgens dit schema uitgevoerd:

  • B62288 vertrekt rond 22.00 uur uit New York (JFK) en komt de volgende dag rond 11.35 uur uur aan in Amsterdam (AMS)
  • B62289 vertrekt rond 13.35 uur uit Amsterdam en komt rond 16.00 uur aan in New York

Vanaf 20 september 2023 komt er een extra route bij, namelijk tussen Boston en Amsterdam.  Deze vluchten worden volgens dit schema uitgevoerd:

  • B6031 vertrekt rond 20.00 uur uit Boston (BOS) en komt de volgende dag rond 09.35 uur aan in Amsterdam (AMS)
  • B6032 vertrekt rond 11.35 uur uit Amsterdam en komt rond 14.00 uur aan in Boston

JetBlue transatlantische mint studio cabine

De vluchten van Nederland naar de Verenigde Staten duren ongeveer acht uur en 25 minuten. Op de terugweg bedraagt de vluchtduur ongeveer zeven uur en 35 minuten.

De luchtvaartmaatschappij beschikt alleen over narrowbody toestellen. Op de route tussen Nederland en de Verenigde Staten zal dan ook een Airbus A321LR ingezet worden. In dit toestel is plaats voor 114 passagiers in Economy Class. In deze cabine is ook een deel beschikbaar met extra beenruimte. Deze worden verkocht als Even More Space stoelen.

In de Business Class, genaamd Mint suites, is plaats voor 24 passagiers. Twee daarvan hebben de beschikking tot Mint Studio. Dit zijn de twee stoelen in de eerste rij van het vliegtuig en die hebben meer ruimte.

Afbeeldingen ©JetBlue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *