Tijdslot voor securitycontrole op Schiphol nu voor alle bestemmingen beschikbaar1 min leestijd

Amsterdam Airport Schiphol veiligheidscontrole securitycontrole

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is nu mogelijk om een gratis tijdslot te reserveren voor de securitycontrole op Amsterdam Airport Schiphol. Deze service is beschikbaar voor alle reizigers die vliegen vanaf deze luchthaven.

Tijdslot voor securitycontrole op Schiphol

In 2017 heeft de luchthaven al een test gedaan met de Personal Security Pass. Eerder dit jaar kreeg de test een vervolg en konden alle reizigers die naar Schengen vlogen gebruik maken van het gratis tijdslot. Nu is de service ook beschikbaar voor reizigers naar niet-Schengen bestemmingen.

Door gebruik te maken van een gereserveerd tijdslot kun je op een zelfgekozen moment door de securitycontrole. Via de website en app van de luchthaven kun je een tijdslot kiezen. Dit kan vanaf drie dagen voor vertrek. Na het maken van de reservering ontvang je een email met een QR code. Deze code wordt gescand op de luchthaven bij de veiligheidscontrole. Je hoeft dan niet meer in de eventuele rij te staan.

Schiphol exterieur terminal

Voor reizigers die naar een niet-Schengen bestemmingen reizen is er ook rekening gehouden met de grenscontrole. Je kunt tot maximaal 90 minuten voor vertrek een tijdslot boeken voor deze bestemmingen. Naar Schengen bestemmingen kan dit tot 60 minuten voor vertrek.

Deze zomer kun je ook weer gebruik maken van de Drive-incheck service op P3 Lang Parkeren. Hierdoor kun je de bagage afgeven op het parkeerterrein en hoef je het niet meer mee te nemen met de shuttlebus naar de terminal. Je hoeft dan ook niet meer in de rij te staan bij de check-in balie in de terminal. De service is alleen beschikbaar tussen 7 juli en 31 augustus 2023 als je reist met KLM, Transavia of TUI.

Afbeeldingen ©Schiphol/RCremers

Reacties

  1. van der Kolk zegt

    Wat voor mij onduidelijk is, is het zinnig om deze service te boeken als men met priority door security heen mag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *