Personal Security Pass: op afspraak door de veiligheidscontrole

Schiphol personal security pass

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol is vandaag een proef gestart met het reserveren van een tijd voor het passeren van de security check. Reizigers die naar Schengen bestemmingen reizen kunnen vanaf vier dagen tot 1:15 uur voor vertrek een tijdslot van een kwartier reserveren via schiphol.nl/securitypass of via de Schiphol app. In eerste instantie geldt dit tot en met maandag 11 december voor vluchten die tussen 10:00 en 13:30 uur vertrekken. Zo wil Schiphol bekijken hoe reizigers een vast controlemoment ervaren. Als de proef succesvol blijkt wordt het structureel ingevoerd.

Schiphol personal security pass
Reserveren kan via de website of app

Reservering voor security

Passagiers die gebruik maken van de Personal Security Pass krijgen per email een reserveringsbevestiging. Deze dienen zij vervolgens te tonen aan de medewerker waarna ze toegang krijgen tot de speciale doorgang. Deze is nu alleen beschikbaar bij het filter in de nieuwe vertrekhal 1A. Tijdens de proefperiode kunnen maximaal 30 reizigers per 15 minuten gebruik maken van de dienst, met 400 plekken per dag.

Schiphol personal security pass

Ik ben benieuwd hoe dit uitgevoerd gaat worden en of het daadwerkelijk tijd scheelt. De vakantieperiode is nog niet begonnen en wellicht zijn de rijen nog niet zo lang. Daarnaast kan iedereen gebruik maken van de Security Pass, inclusief niet-frequente reizigers. Dit kan er voor zorgen dat het proces alsnog vertraagt omdat er waarschijnlijk maar één scanner voor de speciale rij is.

Reacties

  1. joke_name zegt

    Ik vind het echt mooi dat Schiphol duidelijk dingen probeert om de security sneller en beter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *