Status match voor Flying Blue leden bij Kenya Airways2 min leestijd

skyteam-livery-logo-airplane

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue leden kunnen nu een status match aanvragen bij het loyaliteitsprogramma van Kenya Airways. Deze luchtvaartmaatschappij is afgelopen maand gestopt met het Flying Blue programma en heeft nu een eigen programma genaamd Asante Rewards.

Status match voor Flying Blue leden bij Asante Rewards

Heb je een Flying Blue Silver, Gold, Platinum of hogere status, dan kun je nu een status match aanvragen bij Asante Rewards. Voorheen was Kenya Airways onderdeel van het Flying Blue programma maar is hier onlangs mee gestopt. Door het aanvragen van de status match kun je de elite voordelen blijven gebruiken bij Kenya Airways. Daarnaast geeft het ook een Skyteam Elite (Plus) status, dus je kunt het ook gebruiken bij andere luchtvaartmaatschappijen.

Als je gebruik wil maken van de status match dan kun je een e-mail sturen naar Asante [at] Kenya-airways.com. Daarbij moet je dan een kopie toevoegen van je huidige Flying Blue kaart en het Asante Rewards nummer. De digitale Flying Blue kaart kun je vinden in de app of door in te loggen op de website van KLM of Air France. Eerder moest je ook een kopie van je paspoort meesturen, maar dat is niet meer nodig.

Dit zijn de statussen van Flying Blue (Bron: Flying Blue) status match

Flying Blue miles

Het is niet mogelijk om je Flying Blue miles over te zetten naar Asante Rewards. Het aanmelden voor het loyaliteitsprogramma van Kenya Airways is gratis en kun je doen via deze registratiepagina. Per vlucht kun je kiezen uit een loyaliteitsprogramma, het is niet mogelijk om zowel te sparen bij Flying Blue als bij Asante Rewards voor dezelfde vlucht. Het is niet duidelijk tot wanneer de status match promotie loopt.

Voorheen was het ook mogelijk om een upgrade te boeken met miles bij Kenya Airways. Met de introductie van het nieuwe loyaliteitsprogramma is deze optie komen te vervallen. Dat geldt ook voor het kopen van lounge toegang op de luchthaven van Nairobi en het kopen van extra bagagelimiet.

Kenya Airways 787

Afbeeldingen ©KenyaAirways/FlyingBlue/Skyteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *