InsideLook: Corendon met eerste Nederlandse Boeing 737 MAX 9 op pad naar Griekenland5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Corendon Dutch Airlines heeft binnenkort in Nederland de jongste vloot van dit moment. De Nederlandse maatschappij gaat haar 3 Boeing 737’s namelijk allemaal vervangen door de Boeing 737 MAX 9 variant. Afgelopen zaterdag 7 oktober was de inaugurele vlucht van de eerste Corendon Boeing 737 MAX 9 van Amsterdam naar Preveza in Griekenland. In deze InsideLook lees je er alles over!

Nieuwe duurzamere vloot

Corendon Dutch Airlines is een zusteronderneming van Corendon Airlines dat sinds 2004 bestaat. De Nederlandse tak bestaat sinds 2011 en vliegt naar allerlei vakantiebestemmingen in Europa en het noorden van Afrika. Vanaf 3 november 2023 gaat Corendon ook met een eigen Airbus A350 van Amsterdam naar Curaçao vliegen. Meer over de Airbus A350 en de bestemming Curaçao lees je verderop in dit artikel.

De maatschappij vliegt nu met een drietal Boeing 737-800 vliegtuigen. Deze hebben een gemiddelde leeftijd van bijna 15 jaar. Deze vliegtuigen zullen op korte termijn de vloot verlaten en worden vervangen voor de nieuwste zuinige Boeing 737 MAX 9.

InsideLook: Corendon met eerste Nederlandse Boeing 737 MAX 9 op pad naar Griekenland
De nieuwste Boeing 737 MAX 9 van Corendon

Corendon Dutch Airlines is de eerste Nederlandse maatschappij die met de Boeing 737 MAX 9 vliegt. Het toestel biedt ruimte aan 213 passagiers, wat er 24 meer zijn dan in haar voorgangers. De maatschappij verwacht 40% minder geluid te produceren met het nieuwe toestel. Ook zal de CO2-uitstoot vele malen lager zijn door de nieuwere motoren, lichtere materialen en betere aerodynamica. Volgens Boeing zal het toestel ook 14% minder kerosine verbruiken. Een ander groot voordeel is het grotere vliegbereik van de Boeing 737 MAX 9 van Corendon. Het vliegbereik is namelijk met 19% toegenomen naar 6.500 kilometer.

Aan boord van de Corendon Boeing 737 MAX 9

Op 7 oktober, vroeg in de ochtend, presenteert Atilay Uslu (oprichter van Corendon) het nieuwste vliegtuig(PH-CDP)  aan haar reizigers. InsideFlyer was er als reismedium natuurlijk bij en mocht ook een kijkje aan boord nemen van het splinternieuwe vliegtuig. Een week eerder is het nieuwe toestel gearriveerd vanuit de Boeing Fabriek in Seattle op de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. De afgelopen week heeft de technische dienst van Corendon het toestel gereedgemaakt voor haar eerste vlucht. De stoelen werden in de hangaar in Amsterdam gemonteerd en het is dan ook echt tijd om het toestel in gebruik te nemen. Na een welkomstwoord van Atilay Uslu wordt een gouden lint doorgeknipt en genieten we van een lekker taartje als traktatie.

Hierna start het boardingproces en zwaaien we de nieuwe Boeing 737 MAX 9 van Corendon uit.

Deze diashow vereist JavaScript.

De cabine van de Boeing 737 MAX 9

Voorafgaand aan het boardingproces namen wij een kijkje in het nieuwe toestel. Alles ruikt nog splinternieuw en het ziet er dan ook allemaal uitstekend uit. In de cabine staan de stoelen in een 3-3 configuratie met in totaal 213 stoelen. In principe hebben nagenoeg alle stoelen dezelfde recline en beenruimte. Echter zijn er enkele stoelen, zoals bij de nooduitgang die net wat meer ruimte bieden. Hiervoor betaal je een toeslag ten opzichte van de andere stoelen in de cabine.

InsideLook: Corendon met eerste Nederlandse Boeing 737 MAX 9 op pad naar Griekenland
Stoelen bij de nooduitgang.

Elke reiziger heeft de mogelijkheid gebruik te maken van het tafeltje in de stoel voor je. Het tafeltje heeft een flink oppervlak, dus een tablet en laptop kunnen hier gemakkelijk op geplaatst worden. Ook is er een stoelzak waar je bijvoorbeeld een boek in kunt opbergen gedurende je vlucht naar de zon.

InsideLook: Corendon met eerste Nederlandse Boeing 737 MAX 9 op pad naar Griekenland

Tussen de stoelen voor je is ook een usb-oplaadpunt. Zonder stroom kom je dus niet te zitten deze vlucht. Neem natuurlijk wel zelf je usb-kabel mee.

Voorin en achterin het toestel bevinden zich toiletten. Er is in de vliegtuigen van Corendon geen Business Class of andere premium cabine aanwezig.

Deze diashow vereist JavaScript.

De eerste Boeing 737 MAX 9 van Corendon

Op ons Youtube-kanaal vind je natuurlijk tal van reviews van hotels, trein- en vliegtuigreizen en lounges. Ook een InsideLook van de Corendon Boeing 737 MAX 9 vind je hier terug. Vergeet je niet te klikken op de like en abonneer button !

Boeing heeft nu de eerste 737 MAX 9 aan Corendon Dutch Airlines geleverd. Volgens planning zouden er in november 2023 en januari 2024 nog eens twee vliegtuigen geleverd moeten worden. Daarmee is de gehele vloot vervangen en kunnen reizigers van een mooi nieuw toestel genieten gedurende hun vlucht naar hun vakantiebestemming.

Atilay Uslu, oprichter van Corendon, is enthousiast over de nieuwste aanwinst van de vloot: “Met de komst van de nieuwe Boeing 737 MAX 9 markeren we weer een mijlpaal voor Corendon Dutch Airlines. Met dit nieuwe type vliegtuig bieden wij onze passagiers meer comfort en realiseren we tegelijkertijd minder impact op het milieu dan met onze oudere 737-800 toestellen. We kijken ernaar uit om onze reizigers aan boord van dit geavanceerde vliegtuig te verwelkomen.”

Corendon bestemmingen

Vanuit Amsterdam vliegt Corendon naar veel vakantiebestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Zo kun je vanuit Amsterdam vliegen naar onder meer:

Griekenland:

 • Zakyntos
 • Preveza
 • Corfu
 • Kos
 • Rhodos

Kreta:

 • Heraklion

Turkije:

 • Antalya
 • Gazipaşa

Egypte:

 • Hurghada

Spanje:

 • Gran Canaria
 • Tenerife
 • Palma de Mallorca

Gambia:

 • Banjul

Vanuit Maastricht vlieg je in het zomerseizoen naar Burgas in Bulgarije. Tickets zijn te boeken via de website van Corendon zelf.

InsideLook: Corendon met eerste Nederlandse Boeing 737 MAX 9 op pad naar Griekenland

Corendon met eigen Airbus A350 naar Curaçao

Naast de nieuwe MAX 9 beschikt Corendon ook over een Airbus A350. De Airbus A350 wordt gehuurd bij het Spaanse World2Fly. Vluchten tussen Amsterdam en Curaçao zijn al verkrijgbaar vanaf €269 per enkele reis. Inbegrepen in de prijs zit natuurlijk de vlucht, maar verder mag je een maaltijd, drankje en snack verwachten op deze vlucht. Wil je graag meer snacks en drankjes? Dan zijn deze tegen bijbetaling verkrijgbaar.

InsideLook: Corendon met eerste Nederlandse Boeing 737 MAX 9 op pad naar Griekenland
Foto: Corendon

In de Airbus A350-900 is ook speciale een Adult Only Zone. Een plek waar enkel passagiers vanaf 16 jaar en ouder mogen zitten. Ook mag je als eerste in- en uitstappen wanneer je deze optie bijboekt. Meer over de Adult Only Zone bij Corendon lees je hier.

Foto’s: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *