Corendon komt met ‘Adult Only zone’ op vluchten naar Curaçao2 min leestijd

Verdien 1.000 bonuspunten en 1 bonusnacht bij Marriott Bonvoy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Corendon komt met een opmerkelijke nieuwe service aan boord. De leisure carrier wil namelijk meer comfort bieden voor reizigers middels een nieuwe afgeschermde zone vooraan in het vliegtuig. In de zogenaamde ‘Adult Only zone’ wil Corendon extra rust bieden aan passagiers die hier behoefte aan hebben. Voor deze stoelen geldt een toeslag vanaf € 45 per persoon. Vooralsnog is deze service alleen beschikbaar op Airbus A350 vluchten van Amsterdam naar Curaçao.

Ontspannen reizen in de ‘Adult Only zone’

De nieuwe Adult Only zone komt dus voorin de Airbus A350-900 en wordt fysiek afgescheiden middels een wand en gordijnen. Het gaat om 9 XL-stoelen en 92 reguliere stoelen. Met in totaal 101 stoelen beslaat deze zone dus een flink deel van het vliegtuig. De service is overigens niet anders dan bij de resterende stoelen. De nieuwe zone is toegankelijk voor reizigers vanaf 16 jaar.

Volgens Corendon is de Adult Only zone zowel voor reizigers met als zonder kinderen positief. Logischerwijs heb je mogelijk minder last van huilende kinderen. Tegelijkertijd stelt Corendon dat ouders die reizen met hun kinderen ‘… zich minder zorgen hoeven te maken om mogelijke reacties van medepassagiers als hun kind wat drukker is of huilt’.

Aan boord van onze vluchten streven we er altijd naar om op de verschillende behoeften van onze klanten in te spelen. Wij zijn ook de eerste Nederlandse airline die de Only Adult zone introduceert, omdat we tegemoet proberen te komen aan reizigers die op zoek zijn naar wat extra rust tijdens hun vlucht. We geloven ook dat dit een positief effect kan hebben op ouders die met kleine kinderen reizen. Zij kunnen genieten van de vlucht zonder zich zorgen te maken wanneer hun kinderen wat meer geluid maken. – Atilay Uslu, oprichter van Corendon

Adult only zone Corendon (Bron: Corendon)

Bijbetalen

Dit alles is echter niet zonder extra kosten bovenop het vliegticket. Een stoel in de Adult Only zone kost namelijk € 45 per enkele reis per persoon. Voor een XL-stoel betaal je € 100 per enkele reis bij. Wil je hier niet voor bijbetalen, dan zit dus je verder achterin.

De tickets naar Curaçao komen vanaf 3 november 2023 beschikbaar op de website van Corendon. De maatschappij vliegt dan tot 5 keer per week tussen Amsterdam en Curaçao. Hiervoor wordt een Airbus A350-900 ingezet met 432 stoelen. Het toestel is van World2Fly (onderdeel van World2Meet en Iberostar Group).

Naast Corendon vliegen ook TUIfly en KLM op Curaçao. TUIfly zet hiervoor een Dreamliner in en KLM vliegt vooralsnog met de Boeing 777 (Check hier onze review in KLM World Business Class).

Bron foto’s: Corendon
Bron omslagfoto: InsideFlyer – Marco

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Tegelijkertijd stelt Corendon dat ouders die reizen met hun kinderen ‘… zich minder zorgen hoeven te maken om mogelijke reacties van medepassagiers als hun kind wat drukker is of huilt’.”

    Dat slaat helemaal nergens op. Wie geen koters om zich heen wil mag €45 dokken voor de Adult Only Zone, maar de pax die dat niet willen of kunnen (uitverkocht, bijvoorbeeld) mogen niet reageren als ouders hun onopgevoede kroost geen strobreed in de weg leggen als ze amok lopen.

    Ze zijn niet goed snik, maar van een blik sardientjes met vleugels moet je ook niet al te veel verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *