KLM rolt Light-tariefoptie verder uit in Premium cabines2 min leestijd

KLM introduceert nieuwe World Business Class-stoelen in de B777-300/200

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM en partner Air France hebben de Light-tariefoptie verder uitgerold in Business, Premium Economy en Premium Comfort-cabines. Met de Light-tarieven hebben Business Class passagiers ook geen toegang meer tot de lounge.

KLM Light-tariefoptie voor bijna alle bestemmingen

KLM en Air France bieden verschillende opties aan als je een ticket koopt, namelijk een Light, Standaard en Flex optie. De Light-tarieven zijn vaak de goedkoopste optie maar is er geen bagage, lounge toegang (voor Business Class passagiers) en stoelreservering inbegrepen. Daarnaast zijn er wijzigingskosten van toepassing en krijg je ook niet de gehele ticketprijs terug als je het ticket annuleert.

De Light-tariefoptie is nu ook beschikbaar voor Air France en KLM tickets vanuit Europa naar Canada en Mexico. Dit aanbod is ook beschikbaar voor reizen die starten in Algerije, Marokko en Tunesië naar deze bestemmingen. Het Verenigd Koninkrijk is uitgesloten.

Passagiers kunnen de Light-tariefoptie alleen boeken wanneer zij reizen met een Air France of KLM ticket en vluchtnummer. In Premium Economy/Premium Comfort is de tariefoptie beschikbaar in de boekingsklasse A, S en W. Voor Business Class is het beschikbaar in de Z-boekingsklasse. Voor vluchten met een partner zoals Delta Air Lines is de tariefoptie niet beschikbaar.

KLM nieuwe tariefopties zonder lounge toegang Light-tariefoptie

Uitrol Light-tariefoptie

De uitrol van de tariefoptie heeft geen invloed op tickets die al uitgegeven zijn. Deze tickets blijven ongewijzigd. De nieuwe tariefstructuur is wel van toepassing in het geval van wijzigingen aan een volledig ongebruikt ticket dat is uitgegeven voor 22 augustus 2023. Voor deze tickets blijven de voorwaarden van het oorspronkelijke ticket wel behouden. Voor passagiers die een boeking hebben gemaakt voor 22 augustus 2023 maar nog geen ticket hebben, is er een grace period tot 5 september 2023 van toepassing.

De Light-tarieven zijn nu beschikbaar voor alle KLM en Air France vluchten vanuit Europa naar alle intercontinentale bestemmingen wereldwijd, met uitzondering van de Verenigde Staten, Tahiti (PPT) en China.

KLM Premium Comfort / Premium Economy ©KLM

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *