Review: ibis Styles Mexico Zona Rosa, Mexico-Stad7 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een prachtige avontuurlijk reis door Zuid-Amerika eindig ik in Mexico-Stad. Gelukkig is ook hier meer dan genoeg te zien en te beleven! Tijdens het verblijf in de populaire wijk Zona Rosa sliep ik in het ibis Styles Mexico Zona (onderdeel van Accor ALL), waar je in deze review alles over leest!

Locatie in Mexico-Stad

Zoals de naam al doet vermoeden is het ibis Styles Mexico Zona Rosa is gelegen in de wijk Zona Rosa. Deze hippe plek in Mexico-Stad staat vooral bekend om het uitgaansleven. Je vindt er dan ook heel wat gezellige restaurantjes, bars en clubs. Maar er is veel meer te vinden dan dat. Zo liggen verschillende musea en monumenten op loopafstand van het hotel.

Vanuit de internationale luchthaven van Mexico-Stad (MEX) ben je in zo’n 30 minuten bij het hotel. Let erop dat het drukke verkeer in en rondom de stad onvoorspelbaar is. Zo deed ik er met de taxi ruim 45 minuten over in verband met slecht weer. Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer het hotel te bereiken. Je doet er dan in het gunstigste geval iets minder dan een uur over. De verbinding is helaas niet heel gunstig omdat je meerdere keren moet overstappen. Voordeel is dan wel weer dat metrostation Glorieta Insurgentes zowat voor de deur van het hotel te vinden is.

Ontvangst bij het ibis Styles Mexico Zona Rosa

Het is al begin van de avond als we arriveren bij het hotel. De medewerker die ik achter de receptie tref is helaas niet bepaald vriendelijk. Dat is anders dan de gastvrijheid die ik tot dusver heb ervaren in Mexico.

Na het overhandigen van de reserveringsbevestiging, paspoorten en mijn American Express creditcard voor de borg krijg ik een kamer voor twee nachten toegewezen. Na het informeren over een eventuele upgrade krijgen we als reactie ‘Not available’. Een snelle blik op de Accor ALL app leert echter dat er nog wel ruimere kamers beschikbaar zijn. De receptionist lijkt daar dus geen extra werk voor te willen doen. Niet echt een goede eerste indruk. Met de kamerkaarten in de hand pakken we de lift naar de 4e verdieping.

Voor twee overnachtingen voor twee personen en ontbijt betaalde ik € 153 (inclusief belastingen). De betaling deed ik met mijn Flying Blue American Express Platinum Card. Hierdoor spaarde ik ook Flying Blue miles. Bovendien is mijn verblijf zo goed verzekerd.

De kamers van het ibis Styles Mexico Zona Rosa

Het ibis Styles Mexico Zona Rosa biedt in totaal 79 kamers, verdeeld over verschillende kamertypes. De Standard Room is beschikbaar in drie soorten. De kamer biedt één tweepersoonsbed, twee tweepersoonsbedden of twee eenpersoonsbedden. De oppervlakte van de kamers is respectievelijk 17, 20 of 21 m2. Verder is er nog een suite met twee tweepersoonsbedden. Deze kamer is ook 21 m2.  Alle kamers beschikken over airco, wat zeker prettig is in de Mexicaanse warmte.

Tijdens mijn verblijf in het ibis Styles Mexico Zona Rosa verbleef ik in een Standard Room, daar zal ik in de rest van deze review dan ook op ingaan.

De kamer: Standard Room

Via de kleurrijke gangen van het hotel betreden we de al even kleurrijke kamer waar we de komende dagen zullen verblijven. Wat opvalt is dat de Standard Room een open badkamer heeft met de wastafel meteen links bij binnenkomst. Over de badkamer later lees je meer in deze review.

Naast de wastafel is een klein bureautje geplaatst met daar boven een grote televisie en een wandplankje. Bij het bureau zijn ook stopcontacten te vinden. Boven de televisie hangt een leuke design klok, alhoewel het lastig is om hierop daadwerkelijk de tijd af te lezen.

Achterin de kamer is het queensize bed geplaatst. Aan weerszijden is een leeslampje beschikbaar. Een nachtkastje is enkel neergezet aan de rechterkant van het bed. Hier is ook de bedrade telefoon te vinden. Aan de linkerkant van het bed staat een tafeltje dat je deels over het bed kunt schuiven. Hierop is een fles gezuiverd water neergezet, evenals een welkomstgeschenk.

De badkamer

In deze hotelkamer is de badkamer als het ware in tweeën gesplitst. Bij binnenkomst links is de wastafel met grote spiegel te vinden. Er is ook gedacht aan een handföhn. Links van de wastafel is een open kledingkast geplaatst met handdoeken, extra kussens en kledinghangers. De rest van de badkamer is rechts van de ingang geplaatst. Zo is er een apart douchecabine en een toilet. Beiden zijn van de kamer gescheiden middels een blauwe glazen wand. Helaas houden we natte voeten na een douchebeurt. Het water loopt namelijk zeer slecht weg.

Naast de genoemde handdoeken is er een flacon handzeep bij de wastafel geplaatst. Dezelfde flacon is ook in de douche te vinden. Helaas is er geen shampoo of conditioner. Qua amenities is de kamer dus eenvoudig te noemen.

Comfort van de kamer

De kamer is leuk ingericht en het kleurrijke ontwerp spreekt me wel aan. Een open badkamer daarentegen vind ik niet handig, maar dat wellicht persoonlijk.

Ik moet zeggen dat de klimaatbeheersing in dit hotel perfect werkt. Ook de plaatsing van de airco is prima. Bij veel hotels blaast de koude lucht over het bed, wat ik niet prettig vind tijdens de nacht.

Qua schoonmaak mag het wel wat beter. Zo was bij binnenkomst de vloer niet helemaal schoon. Ook wat betreft de schoonmaak van de douche mag er een tandje bij.

Ontbijt

Het hotel serveert dagelijks ontbijt in het restaurant op de begane grond. Hier heb ik eenmaal gebruik van gemaakt. De eerste dag had ik heel vroeg een excursie buiten de stad, daardoor kon ik niet ontbijten. Een take away ontbijt was overigens ook niet mogelijk.

Het ontbijtbuffet is prima in orde. Naast de bekende ingrediënten als brood en yoghurt zijn er ook enkele Mexicaanse specialiteiten. Wat me hier verder opviel is dat de medewerkers erg vriendelijk zijn. Een vriendelijke glimlach kon ik eerder bij de check-in niet ontdekken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Het ibis Styles Mexico Zona Rosa biedt ook diverse faciliteiten, ik zal die in deze review ook kort bespreken.

Op de begane grond is een business center te vinden met computer en werkplek. Hier is ook een folderrek met informatie over de omgeving te vinden. Naast het restaurant is een leuke kinderspeelhoek ingericht.

Achterin de lobby is het restaurant te vinden. Hier wordt dagelijks het ontbijt geserveerd. Bij de receptie is gedurende dag gratis gekoeld water te krijgen. Andere dranken zijn aan de bar te bestellen. Er zijn ook enkele snacks verkrijgbaar, denk dan bijvoorbeeld aan voorverpakte sandwiches.

Het hotel beschikt over een parkeerplaats. Hier heb ik echter geen gebruikt van gemaakt, dus daar kan ik weinig over melden.

Voor alle gasten is gratis WiFi beschikbaar. Je kunt gemakkelijk verbinding via je telefoon of laptop. De snelheid en stabiliteit van de verbinding is prima.

Voordelen Accor ALL

Door de vele verblijven bij hotels van Accor heb ik inmiddels de Accor ALL Platinum status bereikt. Deze status biedt uiteraard diverse privileges. In dit deel van de review over het ibis Styles Mexico Zona Rosa zal ik delen hoe de erkenning van loyale gasten is.

Zoals ik eerder als schreef was het ontvangst niet bepaald hartelijk. Geen goed begin dus. Erkenning van mijn loyaliteit aan Accor was er ook niet. Zo wilde men geen moeite doen voor een upgrade, terwijl er op de wel beschikbaarheid van grotere kamers was. Gelukkig mocht ik, nadat ik erom vroeg, nog wel een voucher ontvangen voor een welkomstdrankje. Het aanbod van drankjes dat je voor deze voucher mocht uitkiezen was dan wel weer ruim te noemen.

In de kamer trof ik dan wel weer een leuk welkomstgeschenk. Naast een fles gezuiverd water stond er een bord met snoep klaar. Ook kreeg ik een handgeschreven kaartje om mij welkom te heten.

Voor een verblijf van twee nachten verdiende ik in totaal 166 Rewards punten. Daarnaast kreeg ik 166 Status punten, maar eigenlijk zou dit iets minder moeten zijn. Waarschijnlijk een rekenfoutje van het hotel, in mijn voordeel.

Bron foto’s Review ibis Styles Mexico Zona Rosa Mexico-Stad: InsideFlyer – Christian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *