InsideDeals: Voordelig op pad met deze Premium Economy Deals4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In welke cabine vlieg jij het liefst? Economy, Premium Economy, Business of zelfs First Class? Of misschien kijk je voornamelijk naar de prijs? Hoe dan ook, deze editie van de InsideDeals staat in het teken van voordelige Premium Economy Deals. We zetten dan ook een aantal betaalbare PE routes voor je op een rijtje.

Premium Economy naar Punta Cana

Er zit nogal wat verschil het Premium Economy product van de verschillende airlines. Zo vlogen we bij InsideFlyer afgelopen periode met onder andere Singapore Airlines, Air France en KLM in dit product. Air France kwam er niet heel best uit, maar dat had ook te maken met het verouderde toestel waar we in vlogen. Gelukkig wordt deze binnenkort vernieuwd. Singapore Airlines doet het qua cabine een stuk beter. Zo ook het Nederlandse KLM dat onlangs Premium Economy onder de naam Premium Comfort heeft gelanceerd.

Interesse in de bovengenoemde producten, kijk en lees gauw verder:

Naar Punta Cana kun je met een mix van maatschappijen vliegen voor een prijs van € 960 retour. Je vliegt hier met de SkyTeam partners KLM, Air France of Delta op het intercontinentale gedeelte. Het kan zijn dat er een kortere vlucht wordt uitgevoerd met een andere maatschappij. Vaak zijn deze ook in de Economy cabine.

In onderstaand voorbeeld vlieg je tussen Parijs en Punta Cana met Air France en tussen Panama-Stad en Amsterdam met KLM in Premium Comfort. Je spaart voor deze reis minimaal 53XP bij Flying Blue. Het is ook mogelijk om voor een vergelijkbare prijs via New York JFK te vliegen met Delta in Premium Select. Het aantal te sparen XP zal hierbij lager zijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

Naar de stad die nooit slaap

Voor een zeer schappelijk prijsje vlieg je met Brussels Airlines naar New York JFK. Je vertrekpunt is Amsterdam Airport Schiphol. Je legt het stuk tussen Schiphol en Brussels Airport af per Thalys trein. Hierna stap je op Brussels Airport over op het vliegtuig dat je naar New York vliegt in zo’n 8 uur en 45 minuten. Brussels Airlines beschikt in de Airbus A330 over een Premium Economy product, waarover je meer leest in dit artikel. De terugweg zal in omgekeerde volgorde worden afgelegd. Het ticket is boekbaar via Supersaver voor € 676 voor een retourvlucht.

Op grote hoogte: de 7 observatiedekken in New York
Uitzicht vanaf het Empire State Building.
Foto: InsideFlyer – TamaraBaars

Vlieg je liever met bijvoorbeeld Lufthansa? Dat is ook mogelijk, maar kost je iets meer. Voor rond de € 727 kun je met Lufthansa vanuit Amsterdam via München naar New York vliegen in Premium Economy. Ook deze vluchten zijn te boeken via Supersaver, maar ook via United Airlines. Vluchten vanuit Amsterdam via Brussel of München kun je via Google Flights vinden.

Voordelig in Premium Economy naar Afrika

Er zijn ook tal van Afrikaanse bestemmingen zeer scherp geprijsd in Premium Economy. De bestemmingen vlieg je aan vanuit Londen via Brussel. Er is echter een groot nadeel, je hebt een overstap van ongeveer 24 uur in Brussel. Heb je de tijd en wil je nog een dagje Brussel doen, dan is dit zeker een mooie prijs.

Vlieg bijvoorbeeld vanuit Londen (LHR) via Brussel (BRU) naar Entebbe (EBB) in Oeganda. Deze reis kost je € 696 als je boekt via Supersaver en € 709 als je boekt via Brussels Airlines. Vluchten zijn te vinden via Google Flights en Momondo.

InsideDeals: Voordelig op pad met deze Premium Economy Deals
Foto: Google Flights

Andere bestemmingen zijn ook voor een prijs van rond de € 650 te vinden. Zo kun je naar Kigali, Ouagadougou of Abidjan vliegen met Brussels Airlines.

Met Air France naar India

Er zijn niet heel veel vluchten te vinden naar Bangalore voor deze prijs, maar met een beetje zoeken kom je een heel eind. Zo kun je in november dit jaar met Air France vanuit Düsseldorf via Parijs naar Bangalore. Je vliegt dan in de Airbus A350. In de A350 is overigens de nieuwe Premium Economy van Air France geïnstalleerd, dus een stuk comfortabeler dan tijdens deze vlucht. De kosten voor Air France Premium Economy liggen rond de € 880 voor een retourreis. Vluchten zijn te boeken via Air France en te vinden via Google Flights.

Er zijn later in 2023 ook vluchten te vinden met Lufthansa in Premium Economy. Bijvoorbeeld vanuit Amsterdam via München naar Delhi, beiden met Lufthansa. Vanaf Delhi ga je met Vistara in Premium Economy naar Bangalore. De prijs ligt dan rond de € 845 voor een retourreis. Vluchten zijn te vinden via Google Flights en te boeken via o.a. Supersaver en BudgetAir.

Met deze deals is de reis in Premium Economy toch redelijk betaalbaar!

Premium Economy Lufthansa & Swiss Mileage Bargains
Premium Economy Lufthansa
Foto: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *