Air France stelt nieuwste Business Class uit2 min leestijd

Nieuwe Business Class cabine in de Boeing 777-300 van Air France (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France heeft afgelopen jaar haar nieuwste Business class cabine onthuld. Passagiers hebben bij deze stoelen direct toegang tot het gangpad en de stoelen krijgen ook een deur. Hierdoor heeft iedere passagier in deze cabine meer privacy dan met de huidige stoelen. Deze nieuwste cabine kun je als eerst vinden op twaalf Boeing 777-300ER toestellen van de luchtvaartmaatschappij.

Air France stelt eerste vlucht twee weken uit

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de eerste vlucht vertrok op 1 september naar New York, maar dat is nu uitgesteld. De eerste vlucht staat nu gepland voor 15 september 2022. Air France zal het toestel op deze vluchten inzetten blijkt uit het vluchtschema:

  • AF16 vertrekt om 18:30 uur uit Parijs en komt om 20:45 uur aan in New York
  • AF17 vertrekt om 23:00 uur uit New York en komt de volgende dag om 12:30 uur aan in Parijs

De stoelen in de nieuwe cabine worden gemaakt door Safran Seats. Deze zijn voorzien van een 7.3 inch 4K scherm, met betere beeldkwaliteit dan in de huidige stoelen. Ook kun je jouw eigen Bluetooth headset verbinden met het inflight entertainmentsysteem. Je apparaten kun je opladen via een stopcontact, USB-A en/of USB-C aansluiting.

Het eerste toestel dat de nieuwe cabine krijgt is de F-GZNK. In het toestel kun je straks 48 Business class stoelen, 48 Premium economy stoelen en 273 Economy Class stoelen vinden. De Premium economy stoel is vergelijkbaar met de huidige stoelen in de A350. Ook passagiers in Premium economy en Economy Class kunnen gebruik maken van hun eigen Bluetooth headset in combinatie met een 13.3 inch 4K scherm.

Uiteraard kan het voorkomen dat de introductie nog verder uitgesteld wordt. Zo is ook de Premium Comfort cabine van KLM onlangs met een maand vertraagd. De introductie van die cabine bij KLM staat voor alsnog gepland voor eind deze maand. Ook die cabine zal als eerst ingezet worden richting New York. Air France start in december ook een nieuwe route tussen Parijs en New York-Newark.

Nieuwe Business Class cabine in de Boeing 777-300 van Air France (Bron: Air France)

Afbeeldingen ©AirFrance, H/T AeroRoutes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *