Air France zet de nieuwste Business Class in op deze vluchten2 min leestijd

Nieuwe Business Class cabine in de Boeing 777-300 van Air France (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France heeft afgelopen mei haar nieuwste Business Class cabine onthuld. Passagiers hebben bij deze stoelen direct toegang tot het gangpad en de stoelen krijgen ook een deur. Hierdoor heeft iedere passagier in deze cabine meer privacy dan met de huidige stoelen. Deze nieuwste cabine kun je als eerst vinden op twaalf Boeing 777-300ER toestellen van de luchtvaartmaatschappij.

Nieuwe Business Class als eerst naar New York

De stoelen in deze cabine worden gemaakt door Safran Seats. De stoel krijgt ook een 17.3 inch 4K scherm, met betere beeldkwaliteit dan in de huidige stoelen. Heb je een eigen Bluetooth headset, dan kun je deze ook verbinden met het inflight entertainmentsysteem. Wil je jouw apparaten opladen, dan kan dat via een stopcontact, USB-A en/of USB-C aansluiting.

Het eerste toestel dat de nieuwe cabine krijgt is de F-GZNK. Het toestel wordt voorzien van 48 Business class stoelen, 48 Premium economy stoelen en 273 Economy Class stoelen. De Premium economy stoel is vergelijkbaar met de huidige stoelen in de A350. Ook passagiers in Premium economy en Economy Class kunnen gebruik maken van hun eigen Bluetooth headset in combinatie met een 13.3 inch 4K scherm.

De eerste route waarop dit toestel ingezet wordt is tussen Parijs en New York JFK. Air France zal het toestel op deze vluchten inzetten vanaf 1 september 2022 blijkt uit het vluchtschema:

  • AF16 vertrekt om 18:30 uur uit Parijs en komt om 20:45 uur aan in New York
  • AF17 vertrekt om 23:00 uur uit New York en komt de volgende dag om 12:30 uur aan in Parijs

Uiteraard kunnen de planning en vluchten nog veranderen want er kan altijd een vertraging optreden in de ombouw van het toestel. Zo is ook de Premium Comfort cabine van KLM onlangs met een maand vertraagd. Daarnaast vliegt de luchtvaartmaatschappij meerdere keren per dag tussen Parijs en New York, met een mix van toestellen.

Nieuwe Business Class cabine in de Boeing 777-300 van Air France (Bron: Air France)

Afbeeldingen ©AirFrance, H/T AeroRoutes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *