IndiGo plaatst recordbestelling voor 500 Airbus A320 vliegtuigen2 min leestijd

Toestel van Indigo in de bergen (Bron: IndiGo)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De laatste tijd timmert IndiGo, met voormalig KLM topman Pieter Elbers aan het roer, flink aan de weg. Eerder deze maand werd de eerste codeshare overeenkomst gesloten voor verbindingen met de Verenigde Staten. En vorige maand werd de samenwerking met Air France-KLM verder uitgebreid.  Vandaag maken Airbus en IndiGo een recordbestelling van 500 Airbus A320 vliegtuigen bekend voor de verdere groei van de Indiase low cost carrier.

Recordbestelling IndiGo bij Airbus

Airbus en IndiGo maken vandaag bekend dat de Indiase low cost carrier een recordbestelling heeft geplaatst. De Franse vliegtuigbouwer mag namelijk maar liefst 500 nieuwe Airbus A320 toestellen gaan bouwen voor IndiGo. Het is nooit eerder voorgekomen dat zo’n grote bestelling voor een type toestel werd gedaan. Pieter Elbers, CEO van IndiGo, was een van de (vele) vertegenwoordigers die de overeenkomst hebben getekend tijdens de Paris Air Show. 

Airbus A320 van Indigo (Bron: Airbus)

De Airbus A320 is een populair single aisle toestel. De cabine is voorzien van de laatste technologie en de motoren en romp zijn ontwerpen om de brandstofefficiëntie te verhogen. Airbus heeft al meer dan 8.700 bestellingen ontvangen voor de A320neo familie. 

IndiGo heeft flinke groeiambities in India. Naar eigen zeggen heeft de airline nu al het grootste marktaandeel van alle low cost carriers in India. Maar dat aandeel moet dus nog veel groter worden. De maatschappij voegt dan ook in rap tempo zowel binnenlandse al buitenlandse bestemmingen toe aan haar netwerk. En daar zijn natuurlijk ook genoeg nieuwe vliegtuigen voor nodig. 

IndiGo vloot

Met een vloot van voornamelijk short en medium haul toestellen richt IndiGo zich voornamelijk op de binnenlandse markt van India. De Airbus A320 en A321 vormen dan ook de kern van de vloot. De vloot met onder andere 123 Airbus A320neo en 75 Airbus A321neo vliegtuigen is volledig uitgevoerd in Economy Class. IndiGo vliegt in samenwerking met Turkish Airlines ook met een Boeing 777-300ER. Op dit moment vliegt IndiGo naar 100 bestemmingen, waar van 74 binnen India en 26 daarbuiten.

Bron foto’s: IndiGo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *