Delta lanceert dagvluchten van New York naar Parijs2 min leestijd

Review Delta Boeing 767-400 Delta Comfort Atlanta - Dusseldorf

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Goed nieuws als je niet van een jetlag houdt. Delta gaat namelijk volgend jaar dagvluchten lanceren tussen New York en Parijs. Op dit moment voert Delta alleen nachtvluchten tussen de Verenigde Staten en Parijs uit.

Delta komt met dagvluchten naar Parijs

Een aantal jaar geleden begon United Airlines ook al met dagvluchten tussen Newark en Londen. Blijkbaar wil Delta dit ook gaan proberen. Vanaf het voorjaar van 2024 vliegt Delta namelijk ook overdag tussen New York-JFK en Parijs-Charles de Gaulle. Op dit moment zijn er nog helemaal geen dagvluchten vanuit de Verenigde Staten naar Parijs. Wellicht wil Delta de doelgroep bereiken die niet van jet-lags houdt. Al blijft er natuurlijk wel een tijdsverschil van zes uur. De vlucht vertrekt namelijk uit New York om 8.30 lokale tijd in de ochtend en komt op dezelfde dag om 22.00 aan in Parijs. Deze vlucht voert Delta uit met een Boeing 767-400. De volgende ochtend vliegt het toestel om 9.30 weer terug naar New York om daar vervolgens om 11:50 lokale tijd aan te komen.

Straks ook Delta Premium Select aan boord van de Boeing 767-200/-300 en Airbus A330 (Bron: Delta)
Delta lanceert vanaf volgend jaar dagvluchten tussen New York en Parijs. (Bron: Delta)

De Boeing 767-400 van Delta beschikt over in totaal 234 zitplaatsen. 34 hiervan zijn Business class stoelen en ook heeft dit toestel nog 20 premium economy stoelen aan boord. Van de Premium Economy klasse op de Airbus A330 kun je hier een review lezen. De overige 184 stoelen bevinden zich in economy class waarvan ook 28 met extra beenruimte.

Bijzonder

Wat deze vlucht zo bijzonder maakt is dat deze overdag in oostelijke richting vliegt. Normliter vliegen maatschappijen meestal ’s nachts naar het oosten. Dit terwijl transatlantische vluchten naar het westen meestal overdag zijn. Daarnaast is dit de eerste vlucht van Delta in oostelijke richting die overdag plaatsvindt. In het verleden vlogen zowel United als American Airlines overdag naar Europa.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *