Holiday Inn Amsterdam

Holiday Inn Amsterdam - Featured

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Intro

Aangezien ik voor 3 vergaderingen in verband met InsideFlyer NL (ja er wordt hard achter de schermen gewerkt) in Amsterdam moest zijn, heb ik de afgelopen 3 weken elk weekend overnacht in het Holiday Inn Amsterdam hotel in Amsterdam-Zuid. Wat volgt is een review van het hotel en hoe ik mijn verblijven er heb ervaren.

Normaal gesproken is het Holiday Inn Express hotel in Sloterdijk mijn vaste stek bij elk bezoek aan Amsterdam, maar tot mijn verbazing was er elke zaterdagnacht tot in mei geen kamer vrij en als er eentje vrij was dan was de kamer belachelijk geprijsd… Ik heb prijzen gezien tot 149 euro per nacht, dat is ok als je bijvoorbeeld in een InterContinental hotel zou verblijven, maar ik was echt niet van plan om dat te betalen voor een overnachting in een HIX hotel!

De volgende optie was om een zogenaamde “reward night” op punten te boeken, jammer genoeg had het InterContinental hotel geen beschikbare kamers. Nadien heb ik gekeken naar het Crowne Plaza hotel in het centrum, vlakbij het Centraal Station maar aan een rate van 40.000 punten per nacht vond ik dit de punten niet waard. Een zoektocht op de site van IHG bracht me voor elk weekend bij het Holiday Inn hotel in Amsterdam-Zuid, waar de advanced prepaid rate tussen de 108 en 110 euro per nacht lag. Niet goedkoop, maar doenbaar voor het aantal nachten wat ik wou boeken en het mooie is dat ik hierdoor extra nachten kon verdienen voor de IHG Accelerate promotie waar we eerder al eens over schreven. Behalve 8 overnachtingen die ik moet doen voor deze promotie, moest ik ook 2 keer boeken via de IHG app op mijn smartphone. Dit had ik al een keer gedaan, dus het eerste verblijf in de Holiday Inn Amsterdam heb ik eveneens via de app geboekt, alle manieren om extra punten te verdienen zijn meegenomen!

Ligging

Het hotel ligt, zoals eerder geschreven, in Amsterdam-Zuid op wandelafstand van het Amsterdam RAI station. Vanuit Antwerpen was het voor mij heel gemakkelijk om er te komen, het enigste wat ik moest doen is de trein nemen naar Schiphol en daar vandaan kon ik een aansluitende trein nemen richting RAI.

Ik had alleen de pech dat er tijdens alle weekends dat ik in AMS moest zijn er werken op het spoor aan de gang waren. Tijdens het eerste weekend moest ik op de heenweg 3 keer overstappen, het tweede weekend reed de trein enkel tot Schiphol en nadien moest ik met een pendelbus verder richting RAI. Datzelfde weekend moest ik op terugweg wederom met de pendelbus richting Schiphol en tijdens de rit met de internationale trein richting Antwerpen liep de trein een vertraging van meer dan een half uur op door een seinstoring… Zo zie je maar, het is altijd een beetje reizen met de trein.

Om vanuit het hotel richting centrum van de stad te komen zijn er genoeg mogelijkheden want er zijn bus- en tramhaltes gelegen om de hoek aan het RAI station, of je kan natuurlijk gebruik maken van een taxi of Uber. Deze laatste heb ik veelvuldig gebruikt aangezien het de dienstverlening zo makkelijk en soepel verloopt. Meer dan over in een ander artikel over Uber in Nederland.

Check in

Ondanks het feit dat je normaal gezien pas kan inchecken vanaf 15u in het hotel, heb ik tijdens mijn 3 verblijven nooit een probleem gehad om vroeger in te checken. Alle meetings waarvoor ik in Amsterdam moest zijn, waren gepland tussen 14u en 15u en daarom kwam ik tussen 13u en 13u30 aan in het hotel.

Elke keer werd ik vriendelijk ontvangen, vroeg inchecken was geen enkel probleem en iedere keer ontving ik een upgrade van een standaard kamer naar een gerenoveerde executive room op de twaalfde verdieping van het hotel. Tijdens mijn tweede bezoek werd ik herkend door dezelfde medewerkster aan de receptie en werd zelfs bij naam aangesproken. Altijd fijn als het personeel je herkent, het zorgt voor een persoonlijke touch aan het verblijf.

Holiday Inn Amsterdam - Elevator
Elk verblijf werd doorgebracht op de 12e verdieping

Aangezien ik IHG Platinum lid ben kreeg ik telkens een upgrade naar een pas gerenoveerde executive room en werd de keuze aangeboden voor een drank & snack voucher of 500 bonus punten. Als puntenjunkie kan je waarschijnlijk al raden waarvoor ik elke keer heb gekozen…

Het personeel was super vriendelijk en behulpzaam want tijdens mijn tweede verblijf had ik ’s avonds problemen om m’n kamer in te komen. Het elektronische slot had het opgegeven en dit werd heel vlot verholpen. Ik kreeg zelfs een aantal drank vouchers om iets te gaan drinken in de bar beneden terwijl het slot werd gemaakt, mooie service! De bonuspunten van de check in tijdens mijn tweede verblijf waren niet in m’n IHG account gepost en tijdens de check out na m’n derde verblijf sprak ik iemand van het personeel hierover aan. Ze checkte meteen de status en het puntenoverzicht van m’n account en alles werd ter plaatse recht gezet.

Kamer

Kamer 1208 was degene die ik tijdens mijn eerste 2 verblijven kreeg toegewezen, deze lag op de 12e verdieping, dit was de IHG Rewards Club verdieping. Tijdens mijn derde verblijf kreeg ik kamer 1214, die aan de andere kant van de verdieping lag. Mijn voorkeur ging uit naar kamer 1208 omdat deze aan de rustige kant is gelegen, 1214 ligt aan de kant van de autosnelweg waardoor je ’s avonds iets meer geluid hebt.

Holiday Inn Amsterdam - Room Overview
Mooie kleuren in een gerenoveerde kamer
Heeft er soms iemand voor de renovatie van de kamers in dit hotel verbleven? Het was allemaal prima in orde, het nieuwe straalde er vanaf. De enigste twee minpunten, maar die zijn persoonlijk, waren het feit dat er tapijt in de kamer lag en dat er geen enkel raam open kon. Een beetje frisse lucht af en toe in de kamer is wel zo handig, maar goed voor 1 nacht is dit te overkomen.
Holiday Inn Amsterdam - Hallway
Zicht op de hal vanaf de inkom

Bij het binnenkomen ligt meteen links de badkamer met WC, wasback en inloopdouche. Alles is in lichte kleuren afgewerkt zodat je het gevoel krijgt dan de badkamer groter toont dan dat ie in werkelijk is. Met een paar contrasterende elementen erin krijg je ook geen claustrofobisch gevoel als je in de badkamer bent.

Holiday Inn Amsterdam - Bathroom Sink
Badkamer was pas gerenoveerd, prima in orde!
Holiday Inn Amsterdam - Bathroom Amenities
De nodige zeepjes & lotions indien je het zelf vergeet
Holiday Inn Amsterdam - Bathroom Toilet
Houten vloer, heerlijk!
Holiday Inn Amsterdam - Shower
De inloopdouche, eveneens splinternieuw
Tegenover de ingang van de badkamer zijn een aantal kapstokken voorzien waar je jassen kwijt kan en vlak naast de badkamerdeur zit een kast waar je de kleren, eventueel koffer en andere dingen in kan opbergen. Eigenlijk meer dan genoeg ruimte, er zit ook een kluis in de kast voor het geval dat je waardevolle papieren of spullen kwijt wil.
Holiday Inn Amsterdam - Closet Inside
Meer dan genoeg opbergruimte in de kast
Als je de kamer vervolgens verder in loopt dan staat links het grote kingsize bed met een zee aan kussens en zoals in de meeste hotelkamers hangt er een TV gemonteerd aan de muur tegenover het bed.
Holiday Inn Amsterdam - Wall with TV
Genoeg contrasten aanwezig!

Qua opberging heb je best wel wat mogelijkheden in deze kamer door een aantal kleine planken die tegen de muur gemonteerd zijn, waar je bijvoorbeeld een telefoon, iPad, portefeuille of andere dingen op kan leggen.

Holiday Inn Amsterdam - Desk
Bureau met minibar in het kastje
Holiday Inn Amsterdam - Bed Left Side View
Zijaanzicht van het kingsize bed
Holiday Inn Amsterdam - Free water & candy
Gratis water en Toblerone als welkom geschenk
Holiday Inn Amsterdam - Elite Member Welcome Gift Candy
Elk weekend een ander potje snoep als elite member erkenning
De minibar in de kamer is redelijk gevuld en qua prijs valt het enigszins mee, ik betaalde voor een Jack Daniels 9,50 Euro.
Holiday Inn Amsterdam - Minibar
Rijkelijk gevulde minibar
Holiday Inn Amsterdam - Minibar Prices
De prijzen van de aanwezige minibar
Holiday Inn Amsterdam - Jack Daniels
Jack Daniels, de ideale afsluiter van een avond!

Een ander pluspunt was de wifi verbinding die elke keer vlekkeloos werkte en simpel qua gebruik was. Gewoon connecteren, de voorwaarden accepteren en je had een snelle toegang tot het internet want zelfs streaming van Netflix werkte zonder te haperen.

Restaurant & Bar
 
Ik ben een paar keer iets gaan drinken in de bar, de twee kerels die achter de bar staan zijn net als al het andere personeel supervriendelijk. Er is een ruim assortiment aan dranken beschikbaar en de prijzen zijn betaalbaar.

Qua eten was ik aangenaam verrast, want na het zien van de kaart bij de ingang van het restaurant was ik niet echt overtuigd maar ik bestelde er een steak en die was overheerlijk. Deze werd geserveerd met verse boontjes, een maiskolf, verse frieten en bearnaisesaus, overheerlijk! De huisgemaakte tiramisu was een mooie afsluiter.

Holiday Inn Amsterdam - Restaurant Steak
Overheerlijke steak!

Voor het ontbijt ben ik nooit gebleven omdat ik elke keer een overnachting zonder ontbijt had geboekt en de volgende ochtend steeds vroeg richting Antwerpen reisde.

Conclusie

Al bij al een prima hotel, telkens vriendelijk personeel zowel bij de check in als in de bar en het restaurant. Als IHG elite member kreeg ik tijdens elk verbleef een upgrade naar een executive room, voor mij is het hotel dus een aanrader. Ok je zit niet in het centrum van Amsterdam, maar dat was ook niet de bedoeling van mijn verblijven, ik moest in de buurt van Amsterdam-Zuid zijn. Voor hetgeen je betaalt per nacht krijg je waar voor je geld!

Overzicht

Voordelen

- Ligging naast station
- IHG elite member erkenning
- Gerenoveerde kamers
- Executive Room upgrades
- Goed restaurant
- Vroege check in

Nadelen

- Kant van de autosnelweg is rumoeriger

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Al bij al een prima hotel, telkens vriendelijk personeel zowel bij de check in als in de bar en het restaurant. Als IHG elite member kreeg ik tijdens elk verbleef een upgrade naar een executive room, voor mij is het hotel dus een aanrader.

4.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *