Recap Focus Dinner Insideflyer.nl3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen woensdag vond het Insideflyer.nl Focus Dinner plaats in het Andaz Amsterdam. Zowel bloggers, captains en forumleden waren aanwezig, net als de Amerikaanse partner van Insideflyer, Tommy Danielsen. Doel van het diner was feedback te krijgen van voornamelijk de forumleden om zo de site en content te kunnen verbeteren. Een samenvatting van de belangrijkste punten valt hieronder te lezen.

Technische issues

Een punt van kritiek was vaak de lay-out en opbouw van het forum. Vooral de duidelijkheid wanneer er voor het laatst is gepost in een thread en de volgorde van de threads op de pagina kon beter. Hier zal door de developers naar gekeken worden en hopelijk snel verbeterd worden. We willen het forum overzichtelijker en duidelijker maken. Omdat het moeilijk is een indeling in één keer goed te krijgen zal dit met voortschrijdend inzicht steeds beter worden.

Daarnaast was de snelheid van het forum niet optimaal. Inmiddels is een verhuizing van providers in gang gezet, zodat het forum sneller moet gaan werken.

De afgelopen week heeft het deals subforum een prominentere plek gekregen in het forum. Het plan is om het dealsforum verder uit te breiden in subforums voor airlines en hotel. Hoe deze indeling eruit gaan zien is nog onduidelijk. Er zal een balans gevonden moeten worden tussen overzichtelijkheid en genoeg inhoud. Een bepaald format voor de thread titels in het dealsforum wordt ook overwogen.

Verder was er de vraag of er een mogelijkheid was wiki’s toe te voegen aan threads, zodat vooral bij grote threads belangrijke informatie makkelijker en overzichtelijker te vinden is. Technisch is dit al mogelijk. Wel zal gekeken moeten worden bij welke threads er genoeg interesse is een wiki bij te houden.

Andere aangegeven technische probleempjes waren een geforceerde mobiele site op telefoons en iPads en een gebrek aan de mogelijkheid automatisch te reageren op de front page met je forum account. Ook hier zal door de technische staf naar gekeken worden.

Een iOS app voor het forum is in ontwikkeling.

Content

Een populair verzoek was het publiceren van interessante vlucht en hotel deals op de voorpagina. De redacteurs zullen hier rekening mee houden.

Andere voorstellen waren meer artikelseries over een bepaald onderwerp zodat bezoekers vaker terugkomen.

Om beter te kunnen inspelen op de interesses van onze lezers zal er waarschijnlijk ook een soort van verzoekforum komen. Hier kunnen forumleden dan ideeën voor front page artikelen voorstellen. Front page redacteurs zullen dan kijken of ze hierover kunnen gaan schrijven.

Verder gaan we proberen zowel op de frontpage als in het forum een goede balans te krijgen tussen content voor beginners en gevorderde lezers. Ook zullen de redacteurs proberen zowel artikelen met meer diepgang en achtergrond als kortere artikelen met klein nieuws of deals vaker te publiceren.

Feedback

Met de feedback die we tijdens het focus dinner hebben gekregen gaan we aan de slag. We kunnen misschien niet alles doorvoeren of snel aanpassen maar we doen ons best. Grote veranderingen zullen gecommuniceerd worden in het forum.

In de tussentijd wil ik lezers en leden uitnodigen feedback te blijven geven. Wend je hierdoor gerust tot één van de Captains. Onder andere @Lionell en @Flying Doc zijn aanspreekpunten die daarna eventueel de feedback door kunnen sturen.

Met jullie feedback kunnen we de site en forum blijven verbeteren en groeien. Insideflyer is een site die voor en door lezers dus we roepen iedereen op betrokken te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *