De Opening Van De Nieuwe SAS Route Naar Los Angeles3 min leestijd

SAS route opening

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

 

Dit artikel werd als eerste gepubliceerd op insideflyer.dk door op 15 maar 2016 door

Maandag, 9:50 vertrok de SK939 vlucht van Stockholm naar Los Angeles. Dit markeerde de terugkomst na 22 jaar van de SAS naar de “City of Angels”. InsideFlyer ging mee aan boord. Hier vind je een verslag, plus foto’s.

De laatste SAS vlucht naar Los Angeles vertrok van Copenhagen, maar nu het bedrijf terugkeert vertrekt het van de Zweedse hoofdstad: Stockholm. De nieuwe SAS route naar Hong Kong van vorig jaar vertrok ook van Stockholm, terwijl de aankomende route naar Miami zal vertrekken vanuit Copenhagen en Oslo, en de route naar Boston enkel vanuit Copenhagen.

De opening van de SAS route naar Los Angeles werd gevierd in de gate bij Stockholm Arlanda airport met onder andere gember shots van Joe & The Juice, vers fruit en yoga(!). SAS CEO Rickard Gustafsson opende de route officieel, en hield een toespraak voor de passagiers. SAS had de bekende Zweedse fitness instructeur Lars Willen aan boord uitgenodigd, die de passagiers advies gaf over hoe ze hun lijf in goede conditie konden houden.

De viering was – Californië stijl – voornamelijk gezondheid/health gerelateerd. Maar er was ook ruimte voor een muzikale noot in de vorm van zangoptredens aan boord van een Zweedse artiest.

Redelijk op schema, landde SK939 op het vliegveld van Los Angeles International Airport en markeerde zo de opening van deze nieuwe vliegroute. Het is gebruikelijk dat de brandweer van het betreffende vliegveld een nieuwe route verwelkomt met een water-saluut, maar door een watertekort in Californië was dat deze keer in Los Angeles niet het geval. Het vliegveld is niet langer toegestaan om op deze manier de aankomst te vieren. Natuurlijk moeten we het milieu beschermen en water besparen, maar het is toch jammer dat deze traditie niet langer in stand gehouden wordt, want het maakte de aankomst toch minder spannend.

Vanaf nu zal SAS 7 dagen per week naar Los Angeles vliegen, vertrekkend vanaf Stockholm om 9:50 en zal terugkeren vanuit Los Angeles om 15:15.

De foto’s van de opening:

SAS route opening
De rode lopers uitgerold bij de check-in in Stockholm
SAS route opening
De rode loper vooraan bij de gate
SAS route opening
Yoga bij de gate
SAS route opening
Vers fruit voor de passagiers
SAS route opening
De gember-shots
SAS route opening
SAS CEO Rickard Gustafsson houdt een toespraak voor de opening van de nieuwe route
SAS route opening
Aan boord van de eerste SAS vlucht naar Los Angeles
SAS route opening
Bekende fitness instructeur Lars Wallin geeft de passagiers tips over hoe hun lijf gezond te houden
SAS route opening
Muziekaal vermaak tijdens de vlucht
SAS route opening
Uitzicht van de aankomst in Los Angeles
SAS route opening
De na landing uitgehangen ockpit-vlag met de Zweedse vlag ter ere van de opening
SAS route opening
Uitzicht aanvliegen bij Los Angeles
SAS route opening
SAS landt voor het eerst in 22 jaar op het vliegveld van Los Angeles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *