IHG Accelerate Promo Verloop

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Waar IHG vroeger bekend stond om de mogelijkheden om per overnachting héél veel punten te verdienen, ik herinner me periodes waarin je zonder probleem 30.000 punten nacht, is het dezer dagen moeilijker geworden om veel punten te verdienen. Gelukkig organiseert IHG sinds vorig jaar de Accelerate promo, die op 1 januari dit jaar weer van start is gegaan. Eerder werd er al een artikel geschreven door Theo met daarin informatie over hoe de promo precies in elkaar zit.

We zijn ondertussen bijna anderhalve maand bezig met de actie en ik wil via dit artikel een kleine inzage geven over het verloop van de Accelerate promotie. De meesten onder ons die ervaring hebben met soortgelijke IHG promoties weten dat het een kwestie van véél geduld is voor het dashboard wordt geupdate en ook dit jaar vormt geen uitzondering. Het kan namelijk een aantal weken duren vooraleer een verblijf geregistreerd wordt nadat je ergens hebt overnacht.

My Offer Status op de IHG site
My Offer Status op de IHG site

Indien je te weten wil komen hoe het jou verloopt, dan kan je dit heel gemakkelijk doen door eerst in te loggen op jouw IHG account, daarna klik je aan de linkerkant van het scherm op “My Offer Status” en dan verschijnt er in het midden van het scherm een oranje link “Track Your Progress”. Als je daarop door klikt, dan gaat het zogenaamde dashboard van de Accelerate promotie open in een nieuwe browser tab.

Mijn dashboard werd afgelopen week eindelijk geupdate
Mijn dashboard werd afgelopen week eindelijk geupdate!

Zoals je kan zien heb ik tot nu toe 4 van de 9 “offers” (zeg maar opdrachten) van de promotie volbracht en ik heb daar 19.000 punten mee verdiend. Maar die punten hebben hun weg nog niet gevonden naar m’n IHG account… Wederom een kwestie van geduld.

Een aantal van mijn opdrachten waren relatief makkelijk om te behalen want zoals je hier onder kan zien, kon ik met 1 stay tijdens een weekend (vrijdag- en zaterdagnacht) in 1 klap 3 opdrachten volbrengen! Ik moest namelijk 1 keer verblijven, 1 keer in de maand januari en het moest een weekend stay zijn. Dus ik kon m’n geluk niet op toen ik een goedkope rate vond bij het Crowne Plaza (CP) in Antwerpen…

IHG Accelerate - January Bonus Offer & Stay Once
Makkelijk verdiend!

Tijdens dat verblijf in het CP Antwerpen had ik ook nog eens het geluk dat ze maar 1 nacht hebben aangerekend, dus die nacht leverde me 14.000 punten op, plus de elite qualifying en elite member bonus punten!

IHG Accelerate - Bonus Weekend Stay
4000 punten voor een weekend stay

Sinds 2013 ben ik lid van het InterContinental Ambassador programma en dit jaar was één van de opdrachten om mijn lidmaatschap te vernieuwen. Met andere woorden een makkie om 5000 punten te verdienen en een aantal weken later zal de Ambassador kit worden opgestuurd waarin een voucher zit voor nog eens 15.000 punten. Maar houdt er wel rekening mee dat het Ambassador lidgeld schommelt tussen de $ 150 en $ 200, tenzij je het vernieuwt met punten.

IHG Accelerate - Renew Ambassador Membership
Weer een “gratis” nacht tijdens de PointBreaks!

De volgende opdracht die ik tegenkwam in mijn dashboard is het aankopen van IHG punten om nog eens 1000 punten te verdienen. Nou zijn de punten niet zo heel duur en aangezien er in de voorwaarden geen minimum aantal punten vermeld stond, heb ik op de 1 januari 2016 meteen 1000 punten gekocht. Jammer genoeg is deze opdracht tot op de dag van vandaag nog niet gemarkeerd als volbracht…

IHG Accelerate - Points Purchase

Ik heb 2 dagen geleden een e-mail verstuurd naar IHG Customer Care en het probleem aan hen voorgelegd en na het ontvangen van een automatisch antwoord waarin me werd verteld dat ik binnen 48 uur antwoord zou ontvangen, kreeg ik vandaag het bericht dat een supervisor ermee bezig is en dat het nog eens 5 tot 6 dagen kon duren…

“Stay More, Earn More” klinkt de volgende opdracht, op het eerste zicht vond ik 8 overnachtingen veel maar door een samenloop van omstandigheden zal ik waarschijnlijk die 8 nachten toch behalen. Ik heb er momenteel 3 gehad en heb er nog 5 of 6 in het verschiet voor de promotie ten einde loopt op 30 april.

 

 

IHG Accelerate - Stay More & IHG App
Misschien dat ik het toch ga halen…

De enigste challenge waar ik me niet aan ga wagen is het verblijf van 4 dagen en dit om 2 redenen. Ten eerste omdat de kost van een 4 daags verblijf niet opweegt tegen het aantal punten wat ik er voor terug krijg en ten tweede omdat ik dit jaar een “tekort” aan vakantiedagen heb.

IHG Accelerate - Stay A Little Longer

Nadat ik mezelf had geregistreerd ben ik mezelf gaan afvragen wat het maximum aantal punten zou zijn wat ik uit deze actie zou kunnen halen. Daarbij hield ik rekening met de kostprijs van een overnachting, hoeveel punten die me sowieso zou opleveren qua elite qualifying punten en qua bonus punten als Platinum elite member en als extra komen daar de Accelerate punten bovenop. Ik ga er bij IHG van uit dat je ongeveer $ 70 betaald per 10.000 punten en na een aantal berekeningen heb ik overwogen om er toch volledig voor te gaan.

Als het me zou lukken om 6 van de 8 opdrachten te volbrengen, dan verdien ik nog een extra bonus van 15.000 punten, wat toch goed is voor 3 nachten tijdens de IHG Pointbreaks actie!

IHG Accelerate Promo - Achievement Bonus

Ik ontving op het moment van schrijven van dit artikel een e-mail van IHG waarin werd bevestigd dat ik al 19.000 punten heb verdiend en proberen ze me te motiveren om zo door te blijven gaan… Ja dan mogen ze wel eerst zorgen dat de punten in m’n account terecht komen!

Congratulations!
Congratulations!

Op het forum van Insideflyer.nl is er een topic geopend waar je terecht kan met al je vragen en opmerkingen betreffende de IHG Accelerate promotie. Doe jij mee aan de promotie? Ben jij van plan om deze promo tot een goed einde te brengen en al je punten te verdienen? Dus aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *