IHG wijzigt categorieën voor reward nights

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf 17 februari 2016 voert IHG een aantal wijzigen door in de categorieën voor reward night. Dit wil zeggen dat de hoeveelheid punten die nodig is om een “gratis” overnachting te boeken bij sommige hotels wordt gewijzigd. Zo zijn er hotels die duurder worden, maar gelukkig zijn er ook altijd hotels waar minder punten voor nodig zijn dan  nu het geval is.

Nieuwe categorieën 55.000 en 60.000 punten

Met deze wijziging voert IHG gelijk ook twee nieuwe categorieën in: de 55.000 punten categorie en de 60.000 punten categorie. Tot op heden was 50.000 punten het hoogste aantal dat voor een kamer afgerekend moest worden, zoals bij het Amstel Hotel in Amsterdam. Dit hotel blijft onveranderd op 50.000 punten staan.
De hotels die zijn verhoogd naar de nieuwe categorie zijn de volgende:

Hotels die naar 55.000 punten per nacht gaan
Hotels die naar 55.000 punten per nacht gaan

Ook van de hotels die verhoogd zijn naar 60.000 punten is een lijstje. Ook de meest idyllische InterContinental hotels op Bora Bora (Frans Polynesië) staan in de lijst. De foto bovenaan deze pagina is van InterContinental Bora Bora Resort Thalasso Spa – Bora Bora…

Hotels die naar 60.000 punten per nacht gaan
Hotels die naar 60.000 punten per nacht gaan

10.000 punten hotels

Gelukkig worden er ook hotels goedkoper en komen er enkele in de 10.000 punten categorie terecht. In onderstaand plaatje de hotels in Europa. In China zijn ruim 20 hotels teruggegaan naar 10.000 punten!

Hotels die naar 10.000 punten per nacht gaan
Hotels die naar 10.000 punten per nacht gaan

De volledige lijst van wijzigingen is te vinden via deze link!
Daarin blijkt dat Hong Kong. New York, Parijs en Londen met name duurder wordt. En in met name in China en India wordt het goedkoper om te overnachten.

IHG Rewards Club punten verlopen

Wat ook nieuw is, is dat je IHG Rewards Club punten niet meer onbeperkt geldig zijn! Dat was tot op heden wel zo. Maar vanaf nu moet er minimaal éénmaal per 12 maanden een transactie hebben plaatsgevonden, anders vervallen de punten.

Gelukkig is dat niet zo moeilijk. Want ook het boeken van een reward night zorgt er al voor dat je een transactie binnen je account hebt, waardoor je punten weer 12 maanden geldig zijn. En een reward night kun je direct weer annuleren: de punten worden weer teruggeboekt op je account en zonder dat het je een cent kost, is je account weer een jaar verlengd.

Voor al je vragen en opmerkingen over IHG kun je terecht in ons forum! We zijn benieuwd naar jouw ervaringen, tips/trucs! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *