Hoe ik voor 55.000 miles in business class naar Vietnam vlieg3 min leestijd

Vietnam Airlines, A350, Business Class, Cabin, Review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Miles en punten wil je natuurlijk op een zo slim mogelijke manier verdienen en besteden. De afgelopen jaren volgde ik dit spelletje op de voet waardoor ik voor weinig miles op een luxueuze manier vele nieuwe landen mocht ontdekken. Zo vloog ik drie jaar gelden voor 90.000 Avios retour met Iberia naar Zuid-Amerika. Ook met Flying Blue miles maakte ik een paar mooie reizen. Zo boekte ik vier jaar geleden een business class ticket met KLM naar Suriname met 50% korting tijdens de Promo Renards. Deze miles heb ik verdiend op verschillende manieren waaronder het maken van vluchten, het verblijven in hotels en met mijn Flying Blue American Express creditcard. Meer over deze creditcards kun je lezen in dit artikel. De laatste jaren zag ik vanwege de pandemie helaas geen mooie deals meer voorbijkomen. Daar kwam dit weekend echter verandering in toen Flying Blue een flash sale lanceerde waardoor je voor slechts 55.000 miles in business class met Vietnam Airlines naar Hanoi kon vliegen.

Vietnam Airlines Airbus A350-900. (bron: InsideFlyer – Goffe de Boer

Helaas is de flash sale inmiddels alweer afgelopen. Toch wil ik in dit artikel uitleggen hoe ik mijn vlucht precies geboekt heb en waarom dit een goede inzet van mijn miles is. Wellicht komt Flying Blue in de toekomst weer met flash sales.

Voor 55.000 miles in business class naar Vietnam

Bij het boeken had ik de keuze tussen economy en business class. Tickets in economy kostten slechts 15.000 miles terwijl dit voor business class 55.000 miles was. Dit is een ontzettende goede deal aangezien business class tickets vanuit Europa naar Azië normaliter minimaal 100.000 miles kostten. De deal was alleen beschikbaar voor vluchten met Vietnam Airlines. Deze maatschappij vliegt niet vanaf Schiphol maar wel vanaf Parijs Charles de Gaulle. Daarom bestaat mijn retourticket uit in totaal 4 segmenten. Op de route tussen Parijs en Hanoi vliegt Vietnam Airlines met de Airbus A350-900. Vietnam Airlines heeft zowel toestellen met een reverse herringbone als een staggered business class configuratie. Deze laatste worden meestal op long-haul vluchten ingezet. Alhoewel kan dit nog wel eens verschillen.

Vietnam Airlines, A350, Business Class, Seat 6A, Other side
Vietnam Airlines A350-9000 reverse herringbone business class. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

De flash sale was beschikbaar in de wintermaanden. Zo was er in november, december en januari een grote beschikbaarheid voor zowel economy als business class. Zelf heb ik een retour geboekt voor december. Bovenop de 110.000 miles betaalde ik nog € 427 aan toeslagen. De regels voor het wijzigen of annuleren van deze tickets zijn in tegenstelling tot de Promo Rewards trouwens flexibel. En dat is wel zo handig mochten er weer reisbeperkingen optreden dit najaar.

Reviews en bestemmingstips

Van deze vluchten en lounges zullen er uiteraard reviews online komen. Zelf ben ik al een aantal keren in Hanoi geweest. Eerder schreef ik ook al over bestemmingstips voor Vietnam.

ha long bay, Vietnam, trip report
De Ha Long Bay was een van de hoogtepunten van mijn bezoek aan Vietnam. (bron: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Heb jij ook gebruikgemaakt van deze flash sale? Laat het hieronder weten in de comments. Mochten er in de toekomst weer van deze flash sales voorbijkomen zullen we hier zeker over schrijven. Houd daarom InsideFlyer goed in de gaten.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *