Hilton Canary Wharf in Londen heeft haar zaken op orde

Hilton Canary Wharf in Londen heeft haar zaken op orde

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hilton Canary Wharf in Londen heeft haar zaken op orde

Hilton Canary Wharf in Londen heeft haar zaken op orde
Aankomst Hilton Canary Wharf in Londen

Tijdens mijn week in London bezocht ik na mijn 4-daagse uitdaging in het sterk verouderde Hilton Olympia voor 1 nacht het Hilton Canary Wharf hotel in Londen. Het klopt om te zeggen dat dit hotel in Londen haar zaken op orde heeft, maar dit komt met een pittige prijs. Doordeweeks kost dit Hilton Canary Wharf rond de 230-270 pond per nacht exclusief ontbijt. Als Hilton Diamond member krijg je dan ook toegang tot de lounge waar een prima ontbijt wordt geserveerd. Dit Hilton is gelegen in de docklands van London, nu het financieel gebied van Londen en prima bereikbaar met de subway ( Jubilee Line) Voor deze overnachting betaalde ik met punten, namelijk 70000 Hilton punten.

Check-in:

Het hotel traint veel internationale Hilton stagiaires en bij het inchecken is dit handig. Tijdens het inchecken sprak een medewerkster van de frontoffice Nederlands en dat is toch leuk om te horen. Mijn check-in ging zeer professioneel en mijn Hilton Diamond status werd herkend. Een upgrade naar een junior-suite (kamer 806) was hier gelijk een vervolg op. Een compliment is de staat van het hotel, de lobby is zeer schoon en dat is prettig binnenkomen.

Hilton Canary Wharf in Londen heeft haar zaken op orde
Junior-suite kamer 806

 

Hilton Canary Wharf in Londen heeft haar zaken op orde
Schone badkamer met apart bad en douche

Persoonlijkheid:

Ik kom vaker in Hilton Canary Wharf en het hotel maakt hier beleid op. Bij binnenkomst op mijn kamer stond een mooie fles rode wijn met verse aardbeien en een persoonlijke welkomsbrief van de manager. Hiermee laat Hilton Canary Wharf zien dat ze investeren in gasten relaties. In de betere Hilton Hotels zie je dit ook terug, voorbeelden in Nederland zijn Hilton Rotterdam, Hilton Den Haag en vroeger het Hilton Schiphol. Ik merk dat dit sterk verbonden is aan de GM (General Manager) van een hotel, want met het verplaatsen van GM’s binnen de Hilton Hotels Wereldwijd zie je dit beleid meeverhuizen.

Hilton Canary Wharf in Londen heeft haar zaken op orde
Een warm welkom bij binnenkomst op mijn kamer

Executive Lounges in Europa:

Als vaste gast van dit hotel (lees: Ik ben er 7x geweest, maar toch) heb ik de lounge zien veranderen. Vanuit Hilton Europe bepalen beleidsmakers van Hilton wat wel en niet mag in de lounge. Dit gaat bij Hilton tot op de millimeters tot het uiterlijk van de lepels. Reden: de minimale service-eisen vanuit Hilton Worldwide naar hun gasten, maar dit zorgt ook voor eentonigheid binnen de lounges. Binnen Europa is er ook sprake van een ‘Cutback’ beleid in de lounges. Het aanbod van sterke drank is verminderd en de hapjes zijn minder. Hier speelt wederom de GM een belangrijke rol. Een aantal zoekt de grenzen op van dit beleid en zorgt nog steeds voor een mooie product naar zijn gasten. Een positief voorbeeld in Nederland is het Hilton Rotterdam dat nog steeds een uitgebreid product aan verse spullen aanbied in haar lounge.

Executive Lounge Hilton Canary Wharf:

Hilton Canary Wharf in Londen zit in de bovenlaag, al hebben ze wel bezuinigd op een aantal drankjes in de avond. Zo is de Baileys van het menu gehaald. Dit is jammer maar hier valt mee te leven. Feitelijk is elke lounge verschillend binnen Hilton Hotels, dit vraagt onderzoek als gast, want een mooie lounge met verse producten is toch beter dan een lounge waar geen aandacht aan wordt besteed. Welke Hilton Hotels moet je dan boeken? Ik volg het forum op Flyertalk dat gaat over Hilton lounges, maar ook door grotendeels zelf zo veel mogelijk verschillende Hilton Hotels te bezoeken. Vuistregel is wel: Verwacht niets van een executive lounge in de USA, in Europa is het 50/50 en in het midden Oosten en Azië is elke lounge een feest.

Hilton Canary Wharf in Londen heeft haar zaken op orde
Drankje in de lounge
Hilton Canary Wharf in Londen heeft haar zaken op orde
Hapjes in de lounge

Ontbijt:

Ik had mijn ontbijt als Hilton Diamond member in de executive lounge. Dit kon trouwens ook in het restaurant, maar ik vind de rust in de lounge prima. Met verse zalm en andere verse producten is het prima geregeld. Voor verse eieren kan je bestelling plaatsen bij het personeel.

Hilton Canary Wharf in Londen heeft haar zaken op orde
Verse spullen in de lounge zoals zalm

Tenslotte:

Dit hotel heeft haar zaken prima op orde. Het hotel beschikt verder nog over een fitnessruimte met een sauna, een prima restaurant waar je goede curry’s kan eten en een zakelijke bar. De bar is voor mij iets te modern, maar dit is een kwestie van smaak.

Overzicht

Voordelen

Mooi en schoon hotel.
Leuke omgeving met winkels.
Dicht bij O2 (concerten en films).
Subway station op loopafstand.

Nadelen

Niet in het centrum.
Executive lounge heeft kleine bezuinigingen gehad in assortiment.

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Hilton Canary Wharf in Londen is een zakenhotel met prima faciliteiten. Doordeweeks betaal je hier full-fare rates tussen de 250 en 300 pound. In het weekend zijn de prijzen veel lager en starten ze rond de 125 pound. Het centrum is op 15 minuten met de subway en dat is prima te doen. Het hotel is een van de betere Hilton hotels in Londen met een leuke executive lounge. In de buurt is een groot ondergronds winkelcentrum en het uitgaansgebied rondom de O2 ligt op 1 halte met de metro. Vlieg je op Londen City vanuit Amsterdam of Rotterdam, dan is dit hotel te vinden op maximaal 15 minuten met de DRL, de metro van Londen.

4.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *