Hilton Hotel Rotterdam5 min leestijd

Hilton Hotel Rotterdam Review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hilton Hotel Rotterdam

Afgelopen week bezocht ik het Hilton Hotel Rotterdam. Als inwoner van Rotterdam kies ik met regelmaat voor een leuk ‘weekendje weg’ in mijn eigen stad Rotterdam, of zoals we in Rotterdam simpel zeggen 010.

Hilton Hotel Rotterdam

Afgelopen week bezocht ik het Hilton Hotel Rotterdam. Als inwoner van Rotterdam kies ik met regelmaat voor een leuk ‘weekendje weg’ in mijn eigen stad Rotterdam, of zoals we in Rotterdam simpel zeggen 010. Ik ben al een tijdje Diamond member binnen het Hilton HHonors programma en hierdoor is Hilton meer dan vaak mijn 1ste keuze. Hilton Hhonors Diamond members krijgen met regelmaat extra’s zoals een upgrade en snel internet. Meer informatie over het programma is hier te vinden. Afgelopen zaterdag 8 oktober besloot ik het Hilton Hotel Rotterdam wederom te bezoeken en gelijk maar eens een review te schrijven tijdens het vieren van mijn verjaardag. Dit was tevens een mooi moment om hun nieuwste restaurant te bezoeken, genaamd: Roots.

Check-in

Mijn check-in om 17.00 uur was zeer vriendelijk. De frontoffice medewerkers herkende mij als vaste gast en herinnerde mij nog even aan de extra’s die ik kreeg als Hilton Diamond Member. Met een vriendelijke lach kreeg ik een upgrade van een standaard kingsize room naar een junior suite (kamer 802) en werd ik netjes uitgenodigd voor een drankje in de executieve lounge.

Hilton Hotel Rotterdam
Lobby

Kamer

Kamer 802 is een junior-suite. Dit houdt bij Hilton Rotterdam het volgende in: Een King Size kamer met een uitgebreid bureau met extra’s zoals slippers en een kamerjas. Als man van de details kijk ik altijd naar de hygiëne in de kamer. Dit was prima in orde; een schone afstandsbediening, nette lakens en geen stof onder het bed. De badkamer in de kamer had een uitgebreide keuze van spa voorzieningen. Een verrassing was het kaartje van de frontoffice om mij welkom te heten, dit vergezeld met een aangeboden fles champagne. Juist door deze details voel ik mij als vaste gast herkend en dit is een grote plus.

Hilton Hotel Rotterdam
Kamer 802 woonkamer
Hilton Hotel Rotterdam
King bed aparte kamer
Hilton Hotel Rotterdam
Welkomskado
Hilton Hotel Rotterdam
Badkamer (bad met douche) en een aparte losse douchecabine

Executieve Lounge

De executieve lounge bevindt zich op de begane grond en is netjes gelegen in een rustig gedeelte van het hotel. Er is een receptie in de lounge waar je geholpen kan worden door een gastvrouw. Op het moment van mijn bezoek was het 18.00 uur en tussen 18.00 uur en 20.00 serveren de gastvrouwen alcoholische drankjes en hapjes. Bij Hilton is het altijd afwachten wat er geserveerd wordt. Mijn ervaring bij Hilton is dat de lounges richting Azië steeds luxer worden en richting de USA steeds minder. Nederland ligt in het midden en dit is aanvaardbaar. Tussen 18.00 uur en 20.00 uur serveren de meeste Hilton Hotels in Nederland met een executieve lounge alcoholische drankjes en hapjes, waarbij Hilton Rotterdam misschien wel het breedste assortiment heeft. Naast wijn serveert Hilton Rotterdam ook speciale bieren zoals Duval.

Hilton Hotel Rotterdam
Executieve lounge
Hilton Hotel Rotterdam
Verse producten in de lounge
Hilton Hotel Rotterdam
Ook een aantal sterke dranken in de lounge

Restaurant

Het nieuwe restaurant van Hilton is genaamd Roots, chef-kok bij Roots is Stephan Nijst. Roots is hiermee de opvolger van restaurant Stadshal. De naam Roots is bedacht door Rotterdammers die in een wedstrijd werden opgeroepen mee te denken over een naam voor het nieuwe restaurant. In het restaurant van chef-kok Stephan Nijst draait het om de seizoenen. We spreken hier over het basisrestaurant van Hilton waarmee het management probeert met Roots ook lokale gasten binnen te krijgen.

Het menu

Voor mijn verjaardag liet ik mij verassen met een drie gangen menu. De focus van Roots ligt op natuurproducten en op het drankenmenu stonden een aantal mooie wijnen. Ik heb die avond gekozen voor een 3-gangen verrassingsmenu met bijbehorend wijnarrangement. Ik was zeer te spreken over de kwaliteit. Het 3-gangen menu koste mij zo’n 50 euro per persoon. Als je gewoon een simpele hamburger wil kan dit ook, deze is natuurlijk binnen elk Hilton Hotel Wordwide te bestellen.

Hilton Hotel Rotterdam
Amuse met makreel
Hilton Hotel Rotterdam
Wilde eend
Hilton Hotel Rotterdam
Dessert

Ontbijt

Als Diamond Member kon ik kiezen voor het ontbijt in de lounge of in het restaurant. Ik koos voor de restaurant optie omdat ik graag verse eieren wilde bestellen. Als Diamond member was deze keuze kosteloos. Een groot compliment overigens voor het ontbijt, het was zeer druk in het restaurant en alle producten waren de gehele tijd ruimschoots aanwezig. Ook de luxe opties zoals verse zalm waren aanwezig op het buffet. Extra leuk detail was de verse honing die gebruikt kon worden.

Hilton Hotel Rotterdam
Zeer luxe ontbijt met veel keuze’s

Conclusie Hilton Hotel Rotterdam Review:

Hilton Rotterdam is een waardig 5-sterren hotel in Rotterdam. Mede door de concurrentie van luxe hotels in Rotterdam blijft de prijs betaalbaar en het niveau hoog. Vooral als je lid bent van het Hilton Hhonors programma kan je verblijf nog leuker worden met de vele extra’s zoals gratis snel WIFI en Lounge toegang.

Bereikbaarheid:

Rotterdam CS is op 5 minuten loopafstand en de tram stop voor de deur. Het hotel ligt midden in het centrum van Rotterdam.

Overzicht

Voordelen

Mooi hotel, 5 sterren waardig
Veel faciliteiten in het hotel
Moderne en nette inrichting
Schoon hotel
Mooie executieve lounge

Nadelen

Geen!

Service

Locatie

Kamer

Eigenschappen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Dit Hilton Rotterdam is een van de beste Hilton Hotels in Nederland. Mede door het groot aantal voorzieningen en de perfecte ligging is dit zowel een zakelijk als toeristisch hotel. In het weekend zijn de prijzen goed en gasten met een Hilton Gold of Diamond status krijgen nog vele extra's zoals gratis ontbijt, snel WIFI en lounge toegang.

5 min leestijd">
5

Reacties

  1. Tweettweet zegt

    Erg leuke foto’s, en inhoudelijk ook goed, maar het stikt wel van de spel- en taalfouten…ik wil best een en ander corrigeren voor Insideflyer 🙂

    • Pascal zegt

      Beste, ik zal het bespreken. Je hebt gelijk. Elke journalist heeft een goede redacteur nodig in de snelheid van tegenwoordig. Gr Pascal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *