Juneyao Airlines uit China – nieuwste Star Alliance lid per 20172 min leestijd

Juneyao Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Juneyao Airlines uit China wordt het nieuwste lid van de luchtvaart alliantie Star Alliance. De samenwerking is vandaag bekend gemaakt. De Chinese maatschappij is niet-beursgenoteerd. Men zal in het 2e kwartaal van 2017 toetreden tot Star Alliance. Voor de Chinezen is de toetreding tot de alliantie een goede mogelijkheid om internationaal door te groeien.

Shanghai

De hoofdzetel van Juneyao is gevestigd in Shanghai. Ze opereren daar vanaf de twee luchthavens, Shanghai Pudong International Airport (PVG) en Shanghai Hongqiao International Airport (SHA). Opvallend is dat ze “slechts” 10 jaar bestaan. De vloot bestaat uit enkel Airbus A-320/A-321 toestellen, 56 totaal. De toestellen zijn gemiddeld 4 jaar oud. De 70 bestemmingen waarop nu wordt gevlogen zijn grotendeels gelegen binnen China. Er zijn slechts enkele internationale bestemmingen in Japan, Thailand en Zuid-Korea. Financieel doet Juneyao Airlines het goed, over het jaar 2015 rapporteerde het bedrijf een winst van USD 161 miljoen.

Juneyao Airlines
Juneyao Airlines

Star Alliance

Juneyao Airlines wil de aansluiting bij Star Alliance gebruiken om verder internationaal door te groeien. In 2020 wil Juneyao nieuwe routes geopend hebben naar Noord-Amerika, Australië en Europa. Juneyao Airlines zal de nieuwe routes niet alleen gaan opereren met de huidige vloot, men wil verder groeien naar 100 toestellen in 2020. Omdat de huidige Airbus A-320/A-321 vliegtuigen een maximaal bereik hebben van ca. 6000 kilometer zullen er ook wide-body toestellen toegevoegd worden aan de vloot.

Vanwege de goede dekking binnen China is Juneyao Airlines een begrijpelijke aanvulling voor de Star Alliance maatschappijen.

Connecting partner

Juneyao Airlines wordt een “connecting partner” binnen Star Alliance. Dit is geen volledig lidmaatschap. Connecting partners dienen te voldoen aan de hoge standaard van Star Alliance maatschappijen. Connecting partners bieden de gebruikelijke privileges aan Star Alliance passagiers. Maar het houdt niet per definitie in dat deze connecting partners ook deelname aan een Frequent Flyer programma. Hiervoor dient een connecting partner individuele afspraken te maken met andere Star Alliance maatschappijen. Connecting partners kunnen bijvoorbeeld ook Low Cost Carriers zijn.

Vooralsnog zullen Star Alliance passagiers bij Juneyao Airlines vanaf 2017 profiteren van bepaalde check-in, bagage en lounge faciliteiten. Wellicht in de toekomst bij verdere groei zal Juneyao Airlines een volwaardig Star Alliance lid worden met een gelijkwaardig Frequent Flyer programma.

Star Alliance
Belangrijkste Star Alliance leden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *