Gratis Stoelselectie bij KLM op meer Ticketopties1 min leestijd

KLM A330 Economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wie met KLM in Economy Class vliegt en geen elite status heeft moest tot voor kort in de meeste gevallen betalen voor stoelselectie. Net alleen als je een stoel in Economy Comfort of bijvoorbeeld een rij van twee wil, maar ook voor standaard stoelen. Hier is nu verandering in gekomen. KLM heeft standaard stoelselectie inclusief gemaakt bij meer ticketopties. Ook bij Air France is het tegenwoordig bij meer tickets inbegrepen.

Gratis stoelselectie

Reizigers die een boeking in het Flex tarief hebben op vluchten naar Europa, Centraal- en Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten, Azië en het Indiaas subcontinent kunnen voortaan dus kosteloos een standaard stoel selecteren. Voor Flex tarieven is vaak wel een flinke toeslag nodig boven op het Light ticket. Maar heb je toch de flexibiliteit nodig, dan is dit een fijne bijkomstigheid.

Voorbeeld naar Dubai

Op vluchten naar Noord-Amerika, Canada en Mexico komen niet alleen Flex tarieven maar ook Standard tickets in aanmerking voor gratis stoelselectie.

Voorbeeld naar Canada

Tussen Light en Standard is het prijsverschil vaak minder groot. Als je geen elite status hebt en ook bagage mee wil nemen, dan kan het qua kosten aantrekkelijk zijn om toch voor Standard te gaan waar stoelselectie bij inbegrepen zit. Dan hoef je niet per se 24/30 uur voor vertrek gelijk online in te checken om een goede stoel te bemachtigen.

Award Tickets

Het lijkt er ook op dat bij award tickets stoelselectie inbegrepen zit. Zelf merkte ik dit op een vlucht binnen Europa. Aangezien er bij award tickets ook altijd een stuk ruimbagage bij zit, zijn award tickets binnen Europa soms ook een goede deal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *