Turkish Airlines opent 5 lounges op Istanbul

turkish airlines, lounge, Istanbul

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Turkish Airlines opent op haar gloednieuwe hub Istanbul Airport 5 nieuwe lounges. Op dit moment zijn er al drie lounges open, namelijk de Turkish Airlines Business Lounge, de Miles & Smiles Lounge en de Domestic Lounge. Deze zomer worden de Exclusive Lounge en de Arrival Lounge officieel in gebruik genomen, zo meldt Turkish Airlines. De lounges zijn toegankelijk voor business class passagiers, Miles & Smiles Elite Plus & Elite leden, Star Alliance Gold en Corporate Club kaarthouders.

Turkish Airlines Business Lounge en Miles & Smiles Lounge

Zowel de Business Lounge als de Miles & Smiles Lounge hebben beide een oppervlakte van 6.000 vierkante meter en er is plaats voor maar liefst 765 gasten. In de business lounge is er naast 13 privé suites met douches ook een museum met uiteenlopende kunstwerken te vinden. In de Miles & Smiles lounge is er plaats voor 11 privé suites met douches. Naast de mogelijkheid om van een massage te genieten, kunnen gasten in de lounges terecht voor lekkere Turkse specialiteiten en diverse internationale gerechten.

Turkish airlines, lounge, domestic
Domestic Lounge: De lounges van Turkish Airlines staan o.a. bekend om hun Turkse gerechten.

Daarnaast is er in de Miles & Smiles lounge ook gedacht aan entertainment, zoals een gamekamer, een speelruimte voor kinderen en een golf simulator. In de toekomst staat er zelfs een technologiecentrum met 3D-brillen en virtual reality op het programma, aldus Turkish Airlines. Verder vind je in de lounges een aantal vergaderzalen, een bibliotheek en een gebedsruimte.

Nieuwe luchthaven

De nieuwe luchthaven van Istanbul is sinds 29 oktober 2018 officieel in gebruik genomen en huisvest op dit moment bijna alle maatschappijen die op Istanbul vliegen. Turkish Airlines heeft haar nieuwe hub hier sinds 6 aprill en ook KLM vliegt sinds 7 april op de nieuwe luchthaven. De oude luchthaven Istanbul Atatürk zal volledig worden gesloten. Het nieuwe vliegveld ligt ongeveer 35 kilometer ten noordwesten van Istanbul en heeft momenteel een capaciteit van 100 miljoen passagiers. In de toekomst moet deze capaciteit zelfs doorgroeien naar 200 miljoen waardoor het tot een van de grootste luchthavens ter wereld behoort.

Beeldmateriaal: Turkish Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *