KLM vliegt nu ook op nieuw vliegveld Istanbul, verhuizing voltooid

Derde vliegveld Istanbul, Istanbul New Airport, geopend

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De verhuizing van het oude vliegveld in Istanbul (Ataturk) naar het nieuwe vliegveld is afgelopen week voltooid. Gedurende de verhuizing zijn er ongeveer 100 vliegtuigen van het oude vliegveld vertrokken en een aantal minuten later op het nieuwe vliegveld geland. Daarnaast zijn er ook veel voertuigen verplaatst van het oude naar het nieuwe vliegveld middels vrachtwagens.

KLM vliegt nu ook op nieuw vliegveld Istanbul

KLM vliegt sinds zondag 7 april ook vanaf Amsterdam op het nieuwe vliegveld in Istanbul. Deze luchthaven heeft de code IST meegekregen. Ook vliegt Air France op dit vliegveld vanaf Parijs Charles de Gaulle. KLM heeft het volgende schema richting Istanbul met de B737-700 of B737-800:

  • Vertrek om 11:40 uur vanuit Amsterdam en komt aan om 16:00 uur in Turkije (op zaterdag en zondag)
  • Vertrek om 11:45 uur vanuit Amsterdam en komt aan om 16:00 uur in Turkije (op maandag tot en met vrijdag)
  • Vertrek om 17:00 uur vanuit Istanbul en komt aan om 19:35 uur in Amsterdam (maandag tot en met zondag)

De impact van de verhuizing was het grootst voor Turkish Airlines, die deze luchthaven als nieuwe basis heeft. In totaal zijn er 377 vliegtuigen vertrokken vanaf de oude luchthaven richting de desbetreffende bestemming. De vlucht terug ging vervolgens naar de nieuwe luchthaven, uitgezonderd van de ongeveer 100 toestellen die direct van de oude naar het nieuwe vliegveld vlogen. Meer informatie over deze nieuwe luchthaven kun je op deze pagina van Turkish Airlines vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *