Gratis Revolut Card – Verminder kosten voor uitgaven in het buitenland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je veel op reis bent is een goede betaalkaart onontbeerlijk. Zo’n kaart moet natuurlijk zo min mogelijk kosten. De Revolut Card kan dan een aantrekkelijke betaalkaart zijn. Bij Revolut betaal je namelijk geen kosten voor het hebben van de kaart en het doen van de meeste betalingen. Daarnaast is geld opnemen wereldwijd gratis tot 200 EUR (meer kan tegen een vergoeding). Dit in tegenstelling tot nagenoeg alle andere internationaal geaccepteerde betaalkaarten. Voor lezers van InsideFlyer biedt Revolut deze kaart nu gratis aan
.

Wat is Revolut?

Revolut is een betaalkaart waarmee je kunt betalen bij alle VISA/MasterCard acceptanten wereldwijd. Je zet zelf een bedrag op de kaart en dat is je ‘tegoed’ om uit te geven tijdens je reis of gewoon in Nederland natuurlijk. Om te voorkomen dat je zonder geld komt te zitten kun je bij een zelf te bepalen minimum saldo automatisch geld laten storen van je tegenrekening of creditcard. Revolut biedt ook een handige mobiele app om je financiën te kunnen beheren. 

Voor- en nadelen

De kaart kent een aantal voordelen ten opzichte van reguliere betaalkaarten:

 • Geen vaste kosten voor het hebben van de kaart en geen kosten voor de meeste buitenlandse betalingen.
 • De wisselkoersen die gebruikt worden zijn de zogenaamde ‘interbank’ koersen. Deze zijn mogelijk voordeliger dan de koersen die reguliere verstrekkers van betaalkaarten gebruiken. 
 • Je kunt meerdere valuta op je rekening storten/omwisselen.
 • Je kunt gemakkelijk betalingen doen aan anderen. Het is ook mogelijk om de contactloze betaalkaart met anderen te delen. 
 • Mogelijkheid om digitale valuta als Bitcoin, Litecoin, Ether en meer te kopen.
 • Je rekening beheren via een handige mobiele app voor Android en iOS. De app is zeer uitgebreid. Alle bankzaken regel je met je mobiel. Er is ook een app voor de Apple Watch beschikbaar.
De Revolut App is ook beschikbaar voor Apple Watch (Bron: Revolut)
De Revolut App is ook beschikbaar voor Apple Watch (Bron: Revolut)

De kaart kent ook enkele nadelen ten opzichte van reguliere betaalkaarten:

 • Geld opnemen in betaalautomaten (ATM) kan gratis tot maximaal 200 EUR per maand, daarna betaal je een fee.
 • Voor een beperkt aantal valuta betaal je een toeslag van 1,0 tot 1,5% over het bedrag dat je besteed.
 • Top-up wordt pas de volgende dag bijgeschreven als je per bank overmaakt. Met creditcard geld bijschrijven gebeurd nog dezelfde dag.
 • App alleen beschikbaar voor Android en iOS. 

Hoe kun je gratis aanmelden?

Aanmelden voor de kaart is simpel. Via deze link kun je gratis aanmelden als lezer van InsideFlyer. Je dient te registeren met je mobiele telefoonnummer. Je ontvangt een bericht met een link naar de mobiele app van Revolut voor Android Google Play of Apple App Store. Vervolgens open je je rekening via de app door minimaal 10 EUR erop te zetten. Nadat je hebt aangemeld kies je voor ‘Free Card, Standard Delivery’ en dan is het laatste dat je moet doen het verifiëren van je identiteit. Als je dit op tijd doet dan kun je de kaart meteen gebruiken zodra hij binnen is. Goedkeuring van je ID gaat vrij snel, mits je een goede foto maakt. De kaart krijg je binnen 2-3 weken gratis thuisgestuurd.

Het aanbod in een notendop

Revolut biedt deze kaart nu tijdelijk gratis aan. Je bespaart daarmee de kosten voor het aanmelden voor deze kaart. Voorwaarde is wel dat je minimaal 10 EUR opwaardeert. Het duurt ongeveer twee weken voordat je de kaart in huis hebt.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen met de Revolut Card? Lees dan dit artikel dat Theo schreef over zijn ervaring met de kaart. Heb jij ervaring met de diensten van Revolut en de Revolut Card? Wat zijn volgens jou de voor- en nadelen? We horen het graag in een reactie onder het artikel of op het forum.

Reacties

 1. Frank zegt

  Op aanraden van een collega deze card aangeschaft. Na paar maanden was mijn saldo niet voldoende tijdens pinnen. Ik wist dat mijn saldo voldoende moest zijn. Revolut was mijn saldo kwijt. Geen idee hoe dit mogelijk kon zijn. Na veel mailings en toesturen van afschriften en paspoortgegevens geld terug ontvangen. Voor mij was Revolut niet betrouwbaar genoeg.

  • Christian zegt

   Hoi Frank,

   Bedankt voor het delen van je ervaring! Vreemd dat je je saldo ineens kwijt was, lijkt me erg vervelend. Hoe lang (geleden) heb je de kaart gehad?

   Ik heb zelf de kaart een paar dagen terug besteld en vandaag in de bus gehad. Dus ik ben benieuwd of het handig is in de praktijk.

   Christian

 2. Sebastian zegt

  Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

  Dat blijkt, wat een slecht product, JUIST voor mensen die veel reizen. Hoort hier niet thuis joh…

  • Christian zegt

   Hoi Sebastian,

   Bedankt voor je reactie! Heb je de kaart zelf ook gebruikt?

   Ik heb de kaart een paar dagen geleden aangevraagd en toevallig vandaag thuis ontvangen. Ben benieuwd of ik de kaart veel zal gebruiken en of het handig is. Reis zelf veel en had nog geen VISA kaart.

   Christian

 3. Sebastian zegt

  Je post dit artikel en vervolgens doe je alsof je benieuwd bent naar of dit een handige kaart zal zijn… Nee, je bent zelfs duurder uit als je vaak reist. Jammer, ik ben klaar met insideflyer.

 4. Frank zegt

  Dag Christian,

  Excuses voor de late reactie. Het is voor mij ruim een jaar geleden dat ik de Revolut Card heb gebruikt. Ik reis ook veel, maar hoe doe jij dat dan zonder Visa card? Of heb je Mastercard? Heb zo mijn bedenkingen betreft je post. Ook collega’s van mij hebben problemen gehad met deze card. Voor mij werkt Visa het beste en ik heb Amex als 2e card. Amex heeft goede verzekeringen maar wordt in Europa helaas slecht geaccepteerd. Revolut kan ik niemand aanraden betreft betrouwbaarheid en heeft in gebruik weinig meerwaarde.

 5. Koen zegt

  Mooie actie voor de weinig gebruiker. Helaas wordt de kaart ook via standard shipping bij mij gewoon in rekening gebracht.

 6. Theo Theo Sikking zegt

  Beste mensen, van waar deze negatieve reacties?
  Ik gebruik de kaart al lang en ben zeer tevreden. Uiteraard heb ik ook een “gewone” creditcard! Ik gebruik Revolut alleen voor betalingen in andere valuta dan euro.
  – Geld pinnen? Al snel een paar euro verdiend.
  – Hotel afrekenen / Betalen in winkels? Met Revolut ook weer voordeel vanwege betere koers

  Voorbeeld: Deze week betaalde ik mijn hotel in China met Revolut. Het hotel had ook een borg nodig, dus ik deed authoristaie op mijn andere ING creditcard. (Bij Revolut wordt een authorisatie van je saldo afgetrokken en het kan even duren voordat het er weer terug op staat – dus andere creditcard gebruiken hiervoor). Wat waren de koersen?
  – ING: 1 euro = 7,7173 CNY
  – Revolut: 1 euro = 7,8315 CNY
  Mijn kamer was kostte 761 CNY en kostte bij Revolut €97,20. Bij ING zou ik €98,60 kwijt zijn geweest.

  Het is een eurootje hier, een eurootje daar. Maar als je al je betalingen bij elkaar telt, heb je leuk wat uitgespaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *