Revolut Card: geen extra kosten voor pinnen en betalen in buitenland

Revolut card

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds afgelopen jaar ben ik de Revolut Card gaan gebruiken voor betalingen buiten de Eurozone. Voor mensen die op reis zijn in landen waar de Euro niet gebruikt wordt, is dit ideaal! Je betaalt namelijk de echte koers van dat moment zonder extra kosten. In dit artikel wat uitleg en mijn ervaringen met de Revolut Card.
Wat mij betreft een must-have! Ook al reis je maar af en toe: de kaart is ook nog eens gratis!

Pinnen

De meeste mensen lopen bij aankomst in een niet-Euro-land als eerste naar de pinautomaat. En omdat je niet met een hoop vreemd geld weer terug naar huis wilt, pin je niet teveel. Maar meestal is het nodig om nog eens te pinnen.

Iedere keer dat er gepind wordt, betaal je sowieso al rond de €2,50 aan je eigen bank. Daarmee zijn we nog niet klaar: de bank rekent namelijk ook een koers-opslag. Er wordt tussen de 1% en 3% berekend die je dus ook extra betaalt!

Pin je echter met je Revolut Card, dan betaal je niks dan alleen de echte koers van dat moment. Er is wel een maximum aan verbonden: per kalendermaand mag je zonder kosten maximaal €200 pinnen. Of tot maximaal €200 omgerekend in vreemde valuta. Je kan dat bedrag in één keer pinnen, maar je kan desnoods ook 4x pinnen: het kost niets extra. Pin je boven de €200, dan komt er een toeslag van 2% bovenop.

Betalen

Ben je in een restaurant, of bestel je iets op internet in een andere valuta dan de Euro? Als je met je Revolut Card betaalt, is dit wederom gratis. Je betaalt het bedrag tegen de real-time koers van dat moment. Voor betalingen geldt een grotere limiet: tot €6000 per maand. Kom je daar nog boven? Dan geldt een toeslag van 0,5%.

In onderstaand filmpje een uitleg:

Alles via de app

Revolut heeft een app die je op je telefoon kan installeren. Via die app regel je alles. Van registratie tot aan betalingen doen. De kaart is een prepaid kaart. Dat wil zeggen dat je eerst saldo op je kaart moet zetten voordat je kunt uitgeven. Via de app kun je gemakkelijk geld toevoegen aan je account door de “Top up” optie te kiezen. Je kunt de app downloaden via  de Apple of Android store.

Allereerst moet je een account hebben! Registeren gaat eenvoudig door je mobiele telefoonnummer op te geven. Allereerst kun je kiezen tussen een Mastercard en een Visa debit card. In de tijd dat ik ‘m aanvroeg was Mastercard standaard, dus ik heb een Mastercard. Om ook een fysieke creditcard te hebben, kost dat eenmalig €6 om de kaart naar je huisadres te laten sturen. Dat zijn de enige kosten die je hebt!

Bankrekeningnummer

Je krijgt vervolgens een eigen bankrekeningnummer. In mijn geval is dat een Brits banknummer dat begint met GB39 REVO. Om dit te activeren dien je via de app een foto te maken van een legitimatiebewijs. Vervolgens dien je nog een selfie te maken! Na controle door Revolut (duurt hooguit 10 minuten) is de rekening geactiveerd.
Je kunt nu geld overmaken naar dit banknummer in Euro’s. In mijn ervaring staat het meestal de volgende werkdag op je Revolut account. Het leuke is: je krijgt gewoon een push-bericht op je telefoon zodra dat het geval is!

Revolut - saldo
Revolut – saldo overzicht met transacties

Heb je vrienden die ook Revolut gebruiken? Dan kun je via de app ook gratis geld naar elkaar sturen, met het gemak alsof je een whatsappje stuurt.

Mijn ervaringen met de Revolut Card

Het grappige is dat als je een betaling doet, dit real-time verwerkt wordt. Op het moment dat je betaalt, voel je je telefoon vibreren en er staat een push berichtje op het scherm met het exacte bedrag in euro’s. De details van de transactie kun je in de app bekijken. Als voorbeeld een ritje met een Uber taxi in Mumbai, India:

Revolut - Uber betaling
Revolut – Uber betaling

De koerst van dit ritje was 495 Indiase Rupees, wat volgens de koers €6,49 is. Op 30 november 2017 was dat ook precies de koers die gold. Ook voor kleine bedragen, zoals een Wi-Fi pakketje op het vliegveld voor €0,64, of een terrasje is de kaart handig om te gebruiken.

Transactie overzicht Revolut Card

Ik ben alleen maar zeer positief over deze kaart! Je zou misschien kunnen denken dat ik commissie krijg voor dit artikel, maar dat is niet zo. Het is puur gebaseerd op goede ervaringen. Ik kan me bijna niet voorstellen waarom iemand niet zo’n kaart zou willen.

Er zijn naast Revolut nog een paar andere spelers op de markt die iets vergelijkbaars bieden. Zo is er Bunq en ook N26.
In een vervolgartikel zal ik nog eens ingaan op de verschillen tussen deze aanbieders.

Voor meer info over de Revolut Card, kijk op www.revolut.com.

Hebben jullie al gebruik gemaakt van Revolut of misschien een soortgelijk product? We horen het graag van je!

Reacties

 1. Peter zegt

  Heb een rekening geopend bij Bunq, hierbij krijg je geen gratis bankkaart (meer).
  Het werkt vlot voor iDeal en registratie procedure is via in app videochat waarbij je ook je identiteitskaart laat zien.

  De reden waarom ik het niet veel gebruik is omdat ze moeilijk doel over “topups” vanuit de Belgische KBC bank. Als ze instant topups zouden toelaten, zou ik het overal gebruiken waar iDeal ondersteund wordt. Als Revolut of N26 wel instant top-ups vanuit Kbc en betalen met iDeal zouden hebben is het misschien de moeite om om te schakelen

  • Theo Theo Sikking zegt

   Bij Revolut zijn geen “instant” top-ups. Het staat de eerstvolgende werkdag op je Revolut account na bankoverschrijving, is mijn ervaring.
   Inderdaad lastig als je een plotselinge aankoop wilt doen en niet voldoende saldo op je Revolut account hebt staan. Ik heb daarom altijd wel een beperkt saldo op de kaart staan voor het geval dat…

   • Marco zegt

    Correctie:

    Als je met een bestaande ‘normale’ creditcard een top-up doet is dat wel instant.
    Maak ik met mijn VISA een bedrag over dan is dat meteen bijgeschreven op mijn Revolut.
    Ik betaal daar tegenwoordig ook geen kosten meer voor trouwens.
    Wat is het voordeel om van de ene naar de andere kaart geld te zetten?

    De Revolut kaart voelt veiliger, het feit dat men nooit meer kan afschrijven dan er op de kaart gezet is, de directe notificatie als je ermee betaalt. En er is ook nog een beveiligingsoptie dat je de kaar alleen kunt gebruiken als je gekoppelde smartphone in de buurt is!

    • Theo Theo Sikking zegt

     Beste Marco, bedankt voor je aanvulling!
     Zelf had ik dat nog niet uitgeprobeerd, maar goed om te weten!!

   • Pati zegt

    Vraag:
    Mijn zoon gaat een paar weken naar de VS. Ik denk aan een visa Revolut. Wanneer hij in een winkel of restaurant pint, is een dan een pincode nodig?
    In restaurant in VS geef je je creditcard bij betaling mee aan de bediende…

    Groet Pati

 2. Denkt mee zegt

  Enige kosten zijn een opslag van ongeveer 0,5% in het weekend bij vreemde valuta transacties omdat de beurzen dan dicht zijn. Maar dat is te overkomen.
  Bij heel bijzondere valuta ook andere kosten.

 3. esome zegt

  N26 en Revolut liggen behoorlijk dicht bijelkaar, Bunq is niet zo aantrekkelijk vergeleken met die twee

 4. Frank zegt

  Ik heb een tijdje Revolut. Helaas nu niet meer. Ik heb geconstateerd dat de kaart niet betrouwbaar is. Ik had mijn kaart opgeladen en na aankomst in het buitenland ging ik geld pinnen. Saldo was niet voldoende. Ik vond dit vreemd. Ik heb vervolgens mijn bankgegevens gecontroleerd en zag dat ik wel €100 had overgemaakt. Dit kon ik in mijn Revolut account niet terug vinden. Na contact met de klantenservice heeft het mij ontzettend veel moeite gekost om dit bedrag terug te krijgen. Ik moest ID, bankafschrift etc opsturen en na een aantal weken had ik mijn €100 terug. Ik heb mijn account verwijderd bij Revolut. Het werkt makkelijk maar 100% veilig was het in mijn geval niet.

  • Theo Theo Sikking zegt

   Dat is jammer om te horen! Was dat nog in de tijd dat je nog geen eigen IBAN banknummer had bij Revolut? Toen moest je namelijk een transactiecode in de omschrijving van je overschrijving opgeven. Dat lijkt me gevoeliger voor (menselijke) fouten.
   Nu maak je geld over naar je eigen IBAN banknummer en dat is bij mij nog nooit fout gegaan…

 5. Frank zegt

  Theo, dat ik mijn geld kwijt was bij Revolut is kort geleden. Kan natuurlijk altijd iets gebeuren maar de nasleep heeft helaas veel ergernis opgeleverd. En het moet natuurlijk 100% betrouwbaar zijn. Moet wel toegeven dat de kaart makkelijk in gebruik is.

 6. Pedro zegt

  Tijdelijk een mooie actie van Revolut (tot 1 juli a.s.): mocht je nog geen fysieke kaart hebben aangeschaft, dan is dit je kans om er gratis een te ontvangen. Het enige wat verplicht is, is een bedrag van minimaal 10,00 Euro op de kaart storten. De kaart wordt vervolgens binnen 2 weken naar je toe gestuurd.

 7. Jos van de Vliet zegt

  Misschien van belang voor reizigers naar China: Revolut werkt hier niet, zowel app als kaarten. En aangezien bijstorten en communicatie via de app gaat…. N26 werkte wel (dec. 2018)

  • Theo Theo Sikking zegt

   Beste Jos,
   Dat is raar. Zelf ben ik een paar maanden geleden ook in China geweest en met Revolut zowel gepind als betaald zonder problemen…

  • Theo Theo Sikking zegt

   Hoi Peter,
   Als de vriend ook een Revolut heeft, kun je direct geld naar elkaar overmaken via de app. Zo niet, dan kan er geld overgemaakt worden naar het bijbehorende IBAN banknummer.

 8. Gaurish zegt

  Halle Theo,

  Goed artikel heb je geschreven. Ik heb net mijn eigen kaart besteld maar snap echter 1 functie niet helemaal.

  Je kan bij Revolut verschillende rekeningen hebben in verschillende valuta. Maar ik ga bijvoorbeeld naar Mexico. Moet ik dan bij aankomst al mijn euros wisselen in de app naar Mexicaanse pesos als ik geld uit de automaat wil trekken (voor extra voordeel)? Of geldt dit ook voor pinnen in een winkel?

  Alvast bedankt!

  • Theo Theo Sikking zegt

   Hoi Gaurish,
   Leuk dat je ook een kaart hebt besteld!
   Nee, je hoeft geen andere rekeningen dan de Euro aan te houden bij Revolut, tenzij je dat om bepaalde redenen wil. Als je in Mexico gaat pinnen of met kaart een betaling doet, wordt het bedrag direct omgerekend met de wisselkoers van dat moment. Je ziet direct op je telefoon welk bedrag in Euro’s is afgeschreven.
   Je hoeft dus niks te doen, alleen wel zorgen voor voldoende saldo 🙂
   Fijne vakantie in Mexico!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *