KLM wil Joint Venture met Air Europa

Air Europa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Naast de omvangrijke trans-Atlantische joint venture met Air France, Delta en binnenkort Virgin Atlantic, en de Chinese joint venture met China Southern en Xiamen Airlines richt KLM haar vizier samen met Air France nu op Zuid-Amerika. Binnen het continent werkt de KLM al nauw samen met GOL, maar richting Centraal- en Zuid-Amerika wil de luchtvaartcombinatie meer intercontinentale vluchten aanbieden. Hiertoe willen ze een joint venture aangaan met Air Europa uit Spanje. Deze Skyteam maatschappij, met de hub op Madrid Barajas, biedt verschillende bestemmingen aan in Zuid-Amerika. Air Europa vliegt met A330’s en 787’s op intercontinentale vluchten. Binnen Europa wordt al op enkele vluchten gecodeshared. Air Europa was tot voor kort ook een Flying Blue airline.

Flying Blue Promo Rewards Juli 2018

Beide partijen zeggen de mogelijkheden voor een innige samenwerking te onderzoeken. Zo willen ze het aanbod voor klanten vergroten en eventueel ook nieuwe routes starten. Hier zitten op dit moment vooral juridische haken en hogen aan.

Skyteam heeft met Aerolineas Argentinas wel een eigen airline in de regio, maar deze is zwak aangesloten op de rest van het netwerk.

Na het veroveren van China en India, in samenwerking met Jet Airways, zal Brazilië samen met de omringende landen nu een groeimarkt zijn voor Air France-KLM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *