Revolut: Zo krijg je gratis loungetoegang bij vertraging

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qua creditcards met reisvoordelen is er in Nederland weinig keuze. Je bent al snel gebonden aan American Express. In het buitenland is dat wel anders. Zo is er bijvoorbeeld in de Verenigde Staten keuze te over. De creditcardmaatschappijen stunten namelijk met aanbiedingen en bonuspunten. Een alternatief in Nederland dat steeds interessanter wordt is Revolut. Met deze kaart krijg je sinds kort ook gratis loungetoegang bij vertraging. In dit artikel lees je hoe dat werkt.

Revolut

Het Britse Revolut biedt verschillende soorten kaarten aan. Zo kun je bijvoorbeeld terecht voor een gratis Revolut MasterCard. Er zijn ook premium betaalde varianten waar je weer meer voordelen uit kunt halen. Het innovatieve bedrijf voegt regelmatig interessante features toe aan de Revolut app. Zo kun je gebruikmaken van nagenoeg alle valuta. Daarnaast kun je zelf bankieren met cryptocurrencies. Afhankelijk van het type kaart dat je kiest kun je ook gebruikmaken van diverse faciliteiten die handig zijn als je op reis bent. Een daarvan is loungetoegang bij vertraging.

Revolut werkt met een uitgebreiden mobiele app waarin je alles regelt (Bron: Revolut)
Revolut werkt met een uitgebreiden mobiele app waarin je alles regelt (Bron: Revolut)

Loungetoegang

Met Smart Delay kun je gebruikmaken van gratislounge toegang indien je vlucht vertraagd is. Het enige wat je hoeft te doen om hiervoor in aanmerking te komen is het invoeren van je vluchtgegevens in de Revolut app. De app haalt automatisch updates met betrekking tot je vlucht binnen. Met Smart Delay krijg je bij vertraging gratis toegang tot meer dan 1.000 lounges wereldwijd.

Als er sprake is van een vertraging van meer dan 60 minuten dan verschijnt er een lounge voucher in de app. De voucher is 48 uur geldig voor de kaarhouder en een gast, daarna vervalt de voucher. Deze services is helaas niet beschikbaar voor de gratis Revolut kaarten. Premium en Metal gebruikers krijgen deze service als onderdeel van hun lidmaatschap van Revolut.

Voorbeelden: je vlucht moet om 10.00 uur vertrekken en er is sprake van vertraging. Je krijgt vanaf 11.00 uur een gratis lounge voucher aangeboden. Is de nieuwe vertrektijd minder dan 60 minuten later dan kun je geen gebruik maken van deze service.

Revolut Card
De gratis Revolut MasterCard (Bron: Revolut)

Conclusie

Als je lid bent van Revolut en je hebt een Premium of Metal kaart dan is deze ‘vertragingsservice’ mooi meegenomen. In Nederland is de Premium variant beschikbaar voor € 7,99 per maand. De Metal variant kost € 13,99 per maand. De prijzen en voordelen per kaart kun je hier teruglezen. Voor deze prijs krijg je de kaart met de bijbehorende voordelen en dus ook deze service. Een loungeservice als Priority Pass is hier niet echt mee te vergelijken omdat je dan altijd toegang hebt (afhankelijk van het type lidmaatschap) en het is sowieso duurder.

Speciaal een Premium of Metal kaart nemen voor de genoemde service is niet aan te raden, aangezien een vertraging van meer dan 60 minuten vaak niet voorkomt. Was je toch al van plan om gebruik te maken van Revolut dan is het natuurlijk wel mooi om gebruik van te maken.

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “je vlucht moet om 10.00 uur vertrekken en er is sprake van vertraging. Je krijgt vanaf 11.00 uur een gratis lounge voucher aangeboden”

    Wat heb je als passagier daar nou aan?

    Stel je vlucht is 90 minuten vertraagd van 10.00 tot 11.30. Eerst mag je een uur wachten op die lounge voucher, en tegen de tijd dat je hem hebt is al tijd om de vlucht te boarden.

    Het overgrote deel van de vertragingen is korter dan een uur, en het aantal dat zo lang vertraagd is dat je nog van die lounge voucher gebruik kunt maken is uiterst gering. Dat hebben ze bij Revolut natuurlijk heel goed begrepen: ze bieden een product aan waar héél weining gebruik van zal worden gemaakt, dus de kosten zijn minimaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *