FNV akkoord met KLM cao-voorstel, andere bonden niet1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Leden van FNV Luchtvaart hebben ingestemd met het zwaar bevochten KLM cao-voorstel. In een stemming koos een overtuigende meerderheid van 90% ‘ja’. Voor dit voorstel is hard gestreden. Afgelopen zomer waren er verschillende acties, werkonderbrekingen en rechtzaken omdat de vakbond en KLM in een impasse terecht waren gekomen. Het uiteindelijke resultaat is onder meer een bodem van €50 voor de loonsverhoging, behoud van HV-(ouderen)dagen tot 2023 en meer vaste banen in plaats van uitzendkrachten. Ook gaat FNV samen met KLM bij de politiek in Nederland en Europa pleiten voor eerlijke concurrentie in de luchtvaart.

Cao-onderhandelaar Jan van den Brink:

KLM wil samen met ons de race naar beneden stoppen. De bezuinigingen op de personeelskosten door KLM worden tot stilstand gebracht.

Actie FNV tegen KLM
Actie van FNV afgelopen zomer

Andere bonden

Echter zijn niet alle bonden akkoord met het KLM cao-voorstel. Bij de NVLT (Nederlandse Vereniging van Luchtvaart Technici) stemde 57% van de 71% leden die gestemd hadden tegen. Zij hadden nog zorgen over onder meer verlof en de HV-dagen. De NVLT gaat opnieuw in overleg met KLM.

Ook CNV is niet akkoord. De Unie en Vereniging van Hoger KLM personeel hebben, met wat aanmerkingen, wel ingestemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *