Etihad zet Airbus A380 vanaf november in naar Parijs2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad Airways zet vanaf november de Airbus A380 weer in op de route tussen Abu Dhabi en Parijs. Op dit moment kun je het toestel ook vinden op de vluchten naar Londen en New York.

Etihad is sinds tijdje een partner van Flying Blue, maar sinds deze maand ontvang je in de meeste gevallen geen elite bonus en XP meer als je reist met partners.

Etihad met Airbus A380 naar Parijs

Etihad Airways heeft de A380 sinds 2014 in haar vloot. In 2017 werd het toestel voor het eerst ingezet naar Parijs. Vanwege de Covid-19 pandemie besloot de luchtvaartmaatschappij de toestellen buiten dienst te stellen, maar sinds vorig jaar vliegt het toestel weer op diverse routes.

De Airbus A380 vliegt vanaf 1 november 2024 volgens deze dienstregeling op de route naar Frankrijk:

  • EY31 vertrekt om 02.40 uur lokale tijd uit Abu Dhabi en komt om 07.30 uur aan in Parijs
  • EY32 vertrekt om 09.45 uur uit Parijs en komt om 19.25 uur aan in Abu Dhabi

In de Airbus A380 is plaats voor 485 passagiers. Aan boord is er ook een luxe The Residence cabine aanwezig. Je hebt in deze cabine naast een eigen suite met een bed, ook een eigen badkamer met douche tot de beschikking. Deze cabine is te tegen betaling te reserveren als je een First Class ticket hebt.

A380 First Class Apartments cabine

Aan boord zijn ook negen First Class Apartments in een 1-1 opstelling. In Business Class staan zeventig stoelen in een 1-2-1 opstelling. Iedere passagier heeft in deze twee cabines dus direct toegang tot het gangpad.

In Economy Class staan 405 stoelen. Deze stoelen staan in een 3-4-3 opstelling. Van deze 405 stoelen zijn er ook 80 beschikbaar met extra beenruimte.

Afbeeldingen ©EtihadAirways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *