Deze maatschappijen bieden gratis chauffeur service aan4 min leestijd

etihad guest, chauffeur service, etihad

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er zijn veel manieren waarop luchtvaartmaatschappijen zich van elkaar proberen te onderscheiden door exclusieve diensten zoals een gratis chauffeur service aan te bieden. Veel maatschappijen zoals Virgin Atlantic zijn de afgelopen jaren gestopt met deze service. In dit artikel staan we kort stil bij welke maatschappijen dit nog wel aanbieden.

Emirates

Luchtvaartmaatschappij Emirates biedt vanaf de meeste bestemmingen een gratis chauffeur service aan op bijna alle first- en business class tickets. Bij deze deur-tot-deur diensten word je thuis of vanaf je hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. De vlucht moet wel verkocht en uitgevoerd zijn door Emirates zelf.

Emirates Chauffeur Service
Emirates biedt op de meeste first- en business class vluchten een gratis chauffeur service aan. (Bron: Emirates)

Ook moet de chauffeur service minimaal 12 uur voor vertrek van de vlucht worden geboekt. Er geldt wel een maximale afstand van ongeveer 60 km en niet alle tickets komen in aanmerking. Zo biedt Emirates deze service bijvoorbeeld niet aan op basic business class tickets en awardtickets.

Etihad Airways

Daar waar je de chauffeur service bij Emirates op bijna elke bestemming wereldwijd waar de maatschappij vliegt kunt boeken, is dit bij Etihad niet het geval. Bij Etihad kun je namelijk alleen een gratis chauffeur service krijgen van en naar de luchthaven van Abu Dhabi. Daartegenover staat wel dat je van en naar elke bestemmingen in de Verenigde Arabische Emiraten de chauffeur service kunt gebruiken.

Business class cabine aan boord van Ethiad (Bron: Etihad)
Business class cabine aan boord van Ethiad (Bron: Etihad)

Net als bij Emirates geldt bij Etihad ook dat je deze service 12 uur van te voren moet boeken. Ook is dit niet te boeken op awardtickets en moet je vlucht verkocht en uitgevoerd zijn door Etihad zelf.

Turkish Airlines

De derde maatschappij die een gratis chauffeur service aanbiedt is Turkish Airlines. Gek genoeg is deze service niet beschikbaar op Istanboel zelf. Je kunt namelijk alleen een chauffeur service boeken op bepaalde luchthavens in de Verenigde Staten en Canada. En ook alleen dan is het beschikbaar op vluchten met de volgende bestemmingen: Abu Dhabi, Dubai, Doha, Koeweit, Beiroet, Tel Aviv, Tehran, Cairo, Mumbai, Delhi, Karachi, Lahore, Islamabad, Dacca, Nairobi, Riyadh, Dammam, Amman, Jeddah en Bahrain.

Business Class cabine in de nieuwe Boeing 787 Dreamliner van Turkish Airlines (Bron: Twitter / Turkish Airlines)
Business Class cabine in de nieuwe Boeing 787 Dreamliner van Turkish Airlines (Bron: Twitter / Turkish Airlines)

Ook hier geldt dat awardtickets zijn uitgesloten. Bovendien komen alleen bepaalde tariefklassen zoals C, D, J, K, en Z in aanmerking voor deze service. Je dient minimaal 24 uur van te voren te boeken en de maximale afstand is ongeveer 40 km.

Brussels Airlines

Dichterbij huis en voor ons misschien meer relevant is Brussels Airlines. De Belgische maatschappij biedt in tegenstelling tot KLM wel een gratis chauffeur service aan. In bepaalde gevallen kun je hier zelfs als passagier in economy class van profiteren. De service is wel alleen beschikbaar van en naar Brussels Airport maar is wel van en naar Nederland te boeken.

Brussels Airlines Airbus A330 (Bron: Brussels Airlines)
Brussels Airlines Airbus A330 (Bron: Brussels Airlines)

Een voorwaarde is wel dat het ticket minimaal € 2.500 moet kosten. Dit mogen ook meerdere passagiers zijn. Vier tickets met een totale prijs van minimaal € 2.500 kwalificeert dus ook voor een gratis chauffeur service. De reisklasse is hierbij niet van belang. De vlucht moet wel van of naar Afrika of de Verenigde Staten zijn en je moet minimaal 24 uur van te voren boeken.

Andere maatschappijen

Andere maatschappijen die een gratis chauffeur service aanbieden zijn Air China, Kuwait Airways en SriLankan. Lufthansa First Class passagiers en Air France La Première passagiers worden zelfs vanuit de lounge naar het toestel gereden met een limousine.

Uitgelichte afbeelding: Etihad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *