Emirates komt met IATA Travel Pass op route naar Amsterdam

Emirates, iATA Travel Pass

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates heeft onlangs de IATA Travel Pass geïntroduceerd op de route tussen Dubai en Amsterdam. Dit is een app waarmee je positieve testen en vaccinaties kunt aantonen. De route naar Amsterdam is één van de tien routes waar Emirates de app heeft geïntroduceerd.

Emirates introducers IATA Travel Pass

Emirates is niet de eerste maatschappij die met de IATA Travel Pass komt. Eerder kwamen zowel British Airways en Air France ook al met de populaire app. Alle gegevens en geschiedenis van testen en vaccinaties worden op één plek opgeslagen. De app is volledig gedecentraliseerd wat inhoudt dat er geen andere partij tussen zit die over de gegevens beschikt. De app kun je downloaden in de App Store waarna je een account kunt aanmaken. Vervolgens krijg je de vereisten te zien om je gewenste land binnen te komen. Nadat je een coronatest hebt gedaan bij een goedgekeurde provider, worden je gegevens automatisch in de app gezet. De app checkt dan of je aan alle andere vereisten voldoet en als dit het geval is, krijg je een melding dat je klaar bent om te reizen.

Welke Fifth Freedom Flights heeft Emirates?
Ook Emirates heeft inmiddels de IATA Travel Pass geïntroduceerd (Bron: Emirates)

Doordat Emirates al vanaf het begin betrokken is bij de ontwikkeling van de app, is de maatschappij goed in staat om verbeterpunten aan te brengen gebaseerd op de feedback van passagiers. Naast Amsterdam wordt de IATA Travel Pass op dit moment ook gebruikt op routes vanuit Dubai naar Barcelona, Frankfurt, Istanbul, Londen, Madrid, Moskou, New York-JFK en Parijs Charles De Gaulle. Emirates laat echter weten komende weken de app op alle routes te willen introduceren.

Bron- en beeldmateriaal: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *