Einde aan capaciteitsbeperking World Business Class Boeing 787-10 KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nog voordat KLM’s eerste Boeing 787-10 Dreamliner goed en wel op Schiphol was aangekomen, was al duidelijk dat een deel van de extra capaciteit in de World Business Class niet benut kon worden. De vakbonden van cabinepersoneel vonden dat er een extra bemanningslid nodig was om het aantal passagiers in WBC, 8 meer vergeleken met de kleinere 787-9, met een gelijke werkdruk te kunnen bedienen. Aangezien KLM in eerste instantie geen extra cabinelid in wilde zetten, werd de capaciteit de afgelopen maanden beperkt tot 34 (van 38).

Tripintroductie: Azië - Thailand, Cambodja, Singapore & Bali
Nieuwe KLM World Business Class in de Boeing 787-10.

Extra bemanning in WBC

In de nieuwe cao tussen KLM en de bonden werd later afgesproken dat er wél een extra cabinelid ingezet zou worden op de 787-10; voor een totaal van 11 crewleden. Het extra crewlid komt te werken in de World Business Class. Als gevolg hiervan zullen vanaf 17 februari de seatblocks worden verwijderd, laat vakbond FNV Cabine weten. KLM kan vanaf dan de volledige capaciteit benutten.

Anytime for You

Op een aantal bestemmingen biedt KLM het ‘Anytime for You‘ concept aan waarbij passagiers meer vrijheid en keuze hebben in de maaltijdservice. Zo wil KLM tegemoet komen aan de wensen van de klant, én ook meer competitief zijn met andere maatschappijen die bijvoorbeeld een heus dine-on-demand concept aanbieden. Naast het extra bemanningslid aan boord, was in de cao ook afgesproken dat het Anytime for You concept op de 787-10 moet worden aangepast ‘tot een vereenvoudigde, werkbare service.’ Hiervoor gaan de vakbonden om tafel met KLM, maar tussen de regels door valt hier natuurlijk te lezen dat het concept voor de passagiers waarschijnlijk gedegradeerd wordt. Voorlopig geldt dit alleen voor de vlucht naar Atlanta, tot en met eind maart. Voor de zomerdienstregeling staan er nu geen bestemmingen met Anytime for You service uitgevoerd door de 787-10 op de planning.

KLM Anytime for you WBC

Reacties

  1. Boudewijn zegt

    Goed nieuws, wordt het ‘Anytime for you’ misschien de nek om gedraaid. Wat een verschrikkelijk concept was dat: Als je wilde eten duurde het langer, het is de hele vlucht onrustig doordat er altijd wel mensen zijn die bediening willen. Ik zeg: goed nieuws dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *