Omboekbeleid voor vluchten van/naar China

klm check-in

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds afgelopen week zijn vrijwel alle grote Europese airlines gestopt met directe vluchten naar China, in reactie op het Coronavirus. Onder andere Air France, KLM, British Airways en de Lufthansa Group vliegen de komende weken niet meer zelf naar China. Maar wat als je toch naar China moet, of via China zou vliegen naar een ander land? Ondanks het feit dat sommige airlines niet vliegen, is het zeker niet zo dat China helemaal is afgesloten via de lucht. Airlines bieden dan ook verschillende omboek-opties aan. Vooropgesteld; als je van/naar/via China zou vliegen en niet meer wil gaan, dan kan je bij vrijwel elke airline je reis uitstellen, de bestemming veranderen en/of een volledige refund aanvragen. Voor reizen met Air France/KLM, zie deze pagina. Als je wel wil vliegen dan zetten we nu het omboekbeleid van Air France/KLM, Lufthansa en British Airways uiteen.

KLM

KLM heeft zoals vermeld de eigen vluchten in ieder geval tot 8 februari opgeschort, en daarna wordt de vluchtuitvoering opnieuw geëvalueerd. Voorlopig blijven verschillende codeshare partners wel vliegen vanaf Amsterdam:

Amsterdam – Beijing Capital (operated by China Southern)
Amsterdam – Guangzhou (operated by China Southern)
Amsterdam – Xiamen (operated by Xiamen Airlines)
Amsterdam – Shanghai Pudong (operated by China Eastern)

KLM boekt alleen passagiers wiens reis al is begonnen proactief om. Als dit nog niet het geval is, dien je KLM zelf te contacteren met het verzoek om om te boeken.

Als je vlucht geannuleerd is, kan je naast op bovengenoemde airlines ook omgeboekt worden op de volgende airlines, voor zover die nog naar China vliegen:

China Southern (CZ) , Xiamen (MF) , China Eastern (MU) & Sichuan (3U)
Etihad (EY) & O̶m̶a̶n̶ ̶A̶i̶r̶ ̶(̶W̶Y̶)̶
Japan Airlines (JL) & All Nippon Airways (NH)
Cathay Pacific/Cathay Dragon (CX/KA) & Hong Kong Airlines (HX)
Thai Airways (TG) & Malaysia Airlines (MH)
Korean Air (KE) & Asiana (OZ)
Emirates (EK)

china Southern, A330
China Southern A330 (Bron: planespotters.net)

Lufthansa Group

Alle airlines van de Lufthansa Group, Lufthansa zelf maar ook SWISS en Austrian, vliegen niet meer naar China, maar partner Air China nog wel. Passagiers die wel willen reizen, moeten zelf hun airline contacteren om omgeboekt te worden op de Air China vlucht. Dit kan in ieder geval tot 9 februari.

British Airways

British Airways biedt reizigers met een ticket van/naar/via China de mogelijkheid om om te boeken op vluchten van China Southern en JAL (Japan Airlines). Reizigers kunnen met deze airlines ofwel direct van China naar het VK vliegen, of naar een andere Aziatische of Europese stad om vervolgens over te stappen op een British Airways vlucht. Bijvoorbeeld van Shanghai met China Southern naar Seoul en vervolgens weer met BA naar London. Of zelfs met China Southern naar Amsterdam en dan met BA naar London. D̶a̶a̶r̶n̶a̶a̶s̶t̶ ̶k̶u̶n̶n̶e̶n̶ ̶r̶e̶i̶z̶i̶g̶e̶r̶s̶ ̶o̶o̶k̶ ̶e̶e̶r̶s̶t̶ ̶m̶e̶t̶ ̶Q̶a̶t̶a̶r̶ ̶A̶i̶r̶w̶a̶y̶s̶ ̶n̶a̶a̶r̶ ̶D̶o̶h̶a̶ ̶r̶e̶i̶z̶e̶n̶ ̶e̶n̶ ̶v̶e̶r̶v̶o̶l̶g̶e̶n̶s̶ ̶m̶e̶t̶ ̶o̶f̶w̶e̶l̶ ̶B̶r̶i̶t̶i̶s̶h̶ ̶A̶i̶r̶w̶a̶y̶s̶ ̶o̶f̶ ̶Q̶a̶t̶a̶r̶ ̶d̶o̶o̶r̶ ̶n̶a̶a̶r̶ ̶L̶o̶n̶d̶o̶n̶.̶ Als reizigers zelfstandig en op eigen kosten Hong Kong kunnen bereiken, kunnen ze ook vanaf daar met BA terugvliegen.

British Airways’ eerste A350 geland op Londen Heathrow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *