Emirates in prijzen voor ‘Beste First Class’ en ‘Beste airline’2 min leestijd

De A380 van Emirates (Bron: Emirates)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Recentelijk werd Emirates door reizigers onderscheiden met twee prijzen. Honderdduizenden lezers van The Telegraph’s reismagazines Ultratravel UK en Ultratravel Middle East brachten hun stem uit. De airline uit Dubai is verkozen tot ‘Best Airline in the World’ en kreeg een prijs voor ‘Best First Class’. De bekendmaking vond plaats tijdens de prestigieuze ULTRAs uitreiking.

ULTRAs

Jaarlijks nodigt het Britse The Telegraph en magazine Ultratravel alle lezers uit om hun stem uit te brengen op de beste merken in de reisindustrie. Denk bijvoorbeeld aan hotels en airlines, maar ook vliegvelden en cruise maatschappijen. De prijzen, genaamd ULTRAs (dit staat voor Ultimate Luxury Travel Related Awards), zijn weer uitgereikt. Dit keer in het luxueuze Emerald Palace Kempinski Hotel in Dubai. 

Emirates First Class

Dit jaar werd Emirates onderscheiden met twee prijzen. De eerste prijs is voor de veelgeprezen First Class cabine. Volgens Emirates is de First Class cabine in de Boeing 777-300ER een ‘game-changer‘. In dit toestel zijn namelijk zes volledig afgesloten First Class Suites te vinden. De cabine is geïnspireerd op het ontwerp en de kenmerkende details van de Mercedes-Benz S-Klasse. De service is hier natuurlijk ook op afgestemd. Zo krijg je bijvoorbeeld de beste maaltijden en drankjes geserveerd. De wijnen zijn natuurlijk perfect afgestemd op de maaltijden.

Andere airlines die goed scoorden met hun First Class cabine zijn onder meer: British Airways, Etihad Airways, Qatar Airways en Singapore Airlines. De prijs voor de beste Business Class cabine ging naar Singapore Airlines. Emirates werd overigens ook voor de Business Class cabine genoemd als eervolle vermelding. Naasten Emirates en Singapore Airlines stonden ook British Airways, Qatar Airways en Virgin Atlantic op de lijst. Maar zij wonnen geen prijs.

Emirates First Class full flat bed (Bron: Emirates)
Emirates First Class full flat bed (Bron: Emirates)

Beste airline

De tweede prijs die Emirates won is voor beste airline ter wereld. British Airways. Etihad Airways, Qatar Airways en Singapore Airlines haalden de eerste plaats net niet. Adel Al Redha, Chief Operating Officer van Emirates, nam de beide prijzen in ontvangst. Hij zei daarover het volgende:

“Het winnen van deze prestigieuze prijzen toont dat onze inspanning een positieve bijdrage heeft geleverd aan de reiservaring van onze passagiers. Wij zullen blijven innoveren om al onze producten en diensten – zowel in de lucht als op de grond – gepersonaliseerd, comfortabel en efficiënt te maken. Ik wil deze gelegenheid aangrijpen om al onze teamleden te bedanken voor hun bijdragen en inspanningen om onze merkbelofte tot leven te brengen en te helpen de loyaliteit van onze klanten te winnen”.

Boeing 777 van Emirates (Bron: Emirates)
Boeing 777 van Emirates (Bron: Emirates)

Emirates heeft 14 wekelijkse vluchten van Amsterdam naar Dubai met het iconische Emirates A380-vliegtuig. Daarnaast zijn er 5 wekelijkse vluchten met de Boeing-777.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *