Zo selecteert Emirates de wijnen aan boord

Emirates first class suite boeing 777

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates staat bekend om zijn hoge kwaliteit Business en First Class cabine aan boord van de Airbus A380 en Boeing 777. Ook de maaltijden en dranken aan boord zijn geliefd bij frequente reizigers. De maatschappij uit Dubai steekt veel tijd in het de selectie van de meer dan 200 wijnen die jaarlijks geschonken worden aan boord. Want op 12 kilometer hoogte gelden andere criteria dan op de grond.

Vliegtuig vs. op de grond

Een goede wijn kiezen bij een gerecht dat je thuis hebt bereid is al niet altijd even gemakkelijk. Maar bij het selecteren van wijnen die je aan boord van een vliegtuig wil schenken gelden nog wat extra factoren waar je rekening mee moeten houden. In de cabine is de lucht namelijk droger en ook de smaakbeleving is anders. 

Het keuzeproces van welke wijnen er aan boord beschikbaar zijn wordt geleid door de sommeliers van Emirates. Darren Bott, Vice President Catering van Emirates zegt daarover: 

“Vlieghoogte, luchtvochtigheid en cabinedruk beïnvloeden wijn terwijl de cabineomgeving beïnvloedt hoe wijn wordt waargenomen. We proberen deze effecten te verkleinen door de keuze van excellente wijnen. Dit betekent vaak het kiezen van wijnen die evenwichtig zijn in zuurgraad, fruitsmaken en tannines. Als deze allemaal in balans zijn, smaakt een wijn geweldig, zelfs aan boord. Zo garanderen wij de optimale wijnkaart en een exclusieve selectie voor onze gewaardeerde Emirates passagiers.”

Op het inflight entertainment systeem kun je meer te weten komen over de achtergrond van de wijnen. Er is namelijk een exclusief wijnkanaal beschikbaar waar alles vertelt wordt over de Emirates wijnkelders, het selectieproces van bijvoorbeeld de champagnes en hoe de maatschappij een goede smaakervaring aan boord garandeert.

Emirates Economy Class
Het inflight entertainment systeem van Emirates

Wat kun je aan boord verwachten?

Als je een ticket boekt in Business Class, maar natuurlijk zeker in First Class, verwacht je een exclusieve ervaring. Je betaalt immers ook een exclusieve prijs. Passagiers in zowel Business als First worden verwelkomd met een glas champagne naar keuze, bijvoorbeeld Veuve Clicquot’s non-vintage Brut. First Class passagiers kunnen op een beperkt aantal vluchten genieten van van de zeer exclusieve Dom Pérignon Vintage 2009 en Vintage 2006 Rosé. 

Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan onze Review over de Emirates Boeing 777 van Dubai naar Dusseldorf. Of lees over de Business Class lounges in Düsseldorf en Dubai.

In First Class kun je de meest exclusieve wijnen verwachten (Bron: Emirates)

Bij de menukaart ontvangen passagiers een speciale wijnkaart met premium wijnen die tijdens de vlucht beschikbaar zijn. Mocht je niet zeker zijn welke wijn bij welk gerecht past, dan heeft Emirates daar ook in voorzien. Zo is het cabinepersoneel getraind om naast het serveren van de wijn ook een goed advies te kunnen geven over welke wijn bij welk gerecht past. 

Emirates Vintage Collection

First Class passagiers mogen exclusief proeven van de ‘Emirates Vintage Collection’, een selectie van de zeldzaamste en meest premium wijnen. Sommige van deze wijnen hebben meer dan tien jaar gerijpt in Frankrijk. Deze worden dan ook enkel aan boord van geselecteerde routes geserveerd, in bepaalde maanden. Het moet namelijk wel de optimale tijd zijn om de wijnen te schenken. Wijnen die worden geschonken onder het label Emirates Vintage collection zijn onder andere Château La Mission Haut-Brion 2004, Château Montrose 2005 en Château Léoville Las Cases 1998. De volledige collectie aan vintage wijnen is hier te vinden.

Amsterdam Airport Schiphol

Emirates vliegt met de Airbus A380 en Boeing 777. Van de A380 beschikt de maatschappij uit Dubai over 114 exemplaren. Het is daarmee de grootste afnemer van dit type Airbus. De meeste van deze toestellen zijn in eigen bezit, enkelen zijn geleased. Van de Boeing 777 zijn er 155 in de vloot, verdeeld over de -200 (10), -300 (134) en Freighter (11). Emirates voert 14 wekelijkse vluchten van Amsterdam (AMS) naar Dubai (DXB) uit met de Airbus A380 en 5 wekelijkse vluchten met de Boeing 777.

Emirates start samenwerking met LATAM richting Brazilië
Airbus A380 van Emirates (Bron: Emirates)

Reacties

 1. Sander van Bijzonderetickets.nl zegt

  Ha Christian,

  In je bericht staat “First Class passagiers kunnen op een beperkt aantal vluchten genieten van van de zeer exclusieve Dom Pérignon Vintage 2009 en Vintage 2006 Rosé. ” Ik denk dat je hiermee de Dom Pérignon P2 verward met de Dom Pérignon 2009. Laatstgenoemde is niet zo exclusief en redelijk gangbaar voor First Class cabines. Emirates schenkt Dom 2009 op vrijwel alle routes en daarnaast hebben ze de P2 op bepaalde routes.

  Groeten,

  Sander

 2. Janliezenga zegt

  Wij waren met de familie vanaf 18 dec tot 2 januari naar Atlanta 4 volwassenen en 1 kind van 7 jaar op de heen reis met K L M hadden we stoelen gereserveerd . Voor de terug reis moest dit 24 uur van te voren gebeuren maar bij het inchecken bleek dat de familie was ver deelt
  Over het vlieg tuig een echtpaar zat nog naast elkaar de jongen van 7 jaar had op rij 41 een plaatsje gekregen het andere echtpaar zat ook verspreid in het vliegtuig.
  Met KLM gebeld of dit ook anders kon met als antwoord dat men het zelf maar moest regelen
  Op het vliegveld.omdat de terugvlucht uitgevoerd werd door Delta hebben we 2 stoelen met bijbetaling van 160 dollar gereserveerd in de bagage policy van Delta stond dat dan de koffer vrij waren dus was het bijbetalen van andere stoelen volgens niet zo duur Maar bij ge het inchecken op het vliegtuig aan de KLM balie moest er als nog betaald worden voor de koffers
  Omdat de reis was verzorgd door KLM niets kunnen regelen maar geld binnen geen probleem ben nu 16 keer naar de USA geweest altijd met Amerikaanse maatschappijen
  Altijd was het goed geregeld dus geen KLM meer voortaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *