Review: The Emirates Lounge Düsseldorf

Emirates Lounge Düsseldorf

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates staat erom bekend om wereldwijd op veel luchthavens haar eigen lounges te opereren. Met een vast design en aanbod kan de maatschappij zo ook een deel van de grondervaring aan haar passagiers garanderen. Op Amsterdam Schiphol is er, waarschijnlijk wegens ruimtegebrek, geen eigen lounge maar bij de oosterburen heeft Emirates een eigen lounge in Düsseldorf, Hamburg, München en Frankfurt. Voorafgaand aan mijn vlucht naar Dubai maakte ik gebruik van The Emirates Lounge Düsseldorf. Dit is een gecombineerde lounge voor First en Business Class passagiers. Ook Skywards Platinum en Gold leden reizend in Economy hebben toegang tot deze lounge. Het is ook mogelijk om betaalde toegang te krijgen voor een forse 100 USD.

The Emirates Lounge Düsseldorf

Emirates’ lounge bevindt zich in Pier C van de luchthaven, aangezien het hier altijd vertrekt door de A380-gates. Naast de Emirates lounge is de enige andere lounge die van Open Sky, waar je ook toegang toe kan kopen. De Emirates lounge is exclusief voor reizigers die met de Arabische maatschappij vliegen. Na het passeren van de paspoortcontrole en duty free volg je de borden één verdieping omhoog. Bij de receptie werd ik warm verwelkomd door de vriendelijke staf, die me ook een korte uitleg gaven van de faciliteiten.

Emirates Lounge Düsseldorf

Rechts naast de receptie is het grote zitgedeelte met verschillende opstellingen. Helaas kijken de ramen uit op de terminal zelf en niet naar buiten. Aan de wand was voldoende leesvoer te vinden, waaronder ook de inflight magazines.

Emirates Lounge Düsseldorf

Emirates Lounge Düsseldorf

Emirates Lounge Düsseldorf

Om de hoek was nog een smaller zitgedeelte en daarna was een hoekje met verschillende (alcoholische) dranken, koelkast vol softdrinks en koffiemachine. Ook bevindt hier zich een business center met twee computers en een printer. De wifi in de lounge werkte goed en snel.

Emirates Lounge Düsseldorf

Links van de receptie bevonden zich de toiletten – zeer netjes, zeker vergeleken met de openbare voorzieningen in Düsseldorf! – en ook één douche mocht je je willen opfrissen voor de vlucht (als je niet in First reist 😉 ).

Emirates Lounge Düsseldorf

De lounge had een prima formaat, maar tijdens mijn bezoek was het ook erg rustig. In het hoogseizoen heeft Emirates tot 2 dagelijkse A380 vluchten.

Food & Beverage

Rechts van de zitruimte van de lounge bevindt zich het eetgedeelte, met verschillende tafels en het warme en koude buffet met de standaard Emirates ‘koepel’. Het aanbod aan gerechten was erg indrukkend voor een outstation lounge. Er was keuze uit westerse, continentale en Aziatische gerechten van schnitzel tot curry, gegrilde vis en pasta.

Emirates Lounge Düsseldorf

Emirates Lounge Düsseldorf

In de koepel waren er kant-en-klare bordjes salade, fruit, kaas, hummus en desserts. Verder was er ook hier een ruimte selectie aan drankjes waaronder ook wijnen en champagne.

Alles zag er erg goed uit en werd ook frequent aangevuld. Ideaal om op de grond een volledige maaltijd te eten om aan boord gelijk te kunnen slapen, zeker bij de nachtvlucht.

Disclaimer: Toegang werd verzorgd door Emirates

Overzicht

Voordelen

Vriendelijk personeel
Uitstekend food & beverage aanbod voor een outstation

Nadelen

Als de lounge vol zou zijn, is de opstelling qua stoelen erg compact.

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN EN DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

Qua inrichting is het niet de meest moderne of frisse lounge, maar dat is de klassieke Emirates stijl. Voor een buitenstation is dit een uitstekende lounge, met alle noodzakelijke faciliteiten, vriendelijke service en een ruime en kwalitatief zeer goede selectie aan gerechten en drankjes. Het is bewonderenswaardig hoe Emirates investeert om de grondervaring - bijvoorbeeld ook met de chauffeurservice - wereldwijd zo goed mogelijk probeert te standaardiseren.

4

Reacties

  1. Suryo zegt

    Hoi Ralph,
    Ik neem aan dat er in de lounge ook een gebedsruimte is zoals elke andere wereldwijde Emirates lounge? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *