Egyptair’s Economy op Dubai – Cairo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Recentelijk had ik een vlucht van Dubai naar Cairo. Aangezien vluchttijden en toesteltype steeds belangrijker voor me worden koos ik voor Egyptair voor mijn vlucht naar Cairo.

Hoewel check-in 3 uur van te voren open ging was er al een hele rij van mensen die stond te wachten. Gelukkig was er Business Class check-in geen rij en daar kon ik met mijn Star Alliance Gold terecht. Ik vroeg de agent of hij me kon verplaatsen naar een exit-row stoel en dat was gelukkig mogelijk – toch weer een stukje meer comfort.

Na de check-in liep ik via de douane en security naar de International Business Lounge gelegen bij gate C8. Ik had de lounge al vaker gezien, maar nog nooit van binnen. Ik was aangenaam verrast, alleen de wifi was van slechte kwaliteit.

Lounge in Dubai
Lounge in Dubai
Genoeg zoete dingen te eten
Genoeg zoete dingen te eten
meer lounge
meer lounge

Na ruim 2 uur in de lounge ging ik richting de gate om te horen dat de vlucht met zeker 45 minuten vertraagd zou zijn. Uiteindelijk bleek dat gelukkig uiteindelijk toch wat korter.

Wachten bij de gate
Wachten bij de gate

Egyptair probeerde in eerste instantie wel een soort van gecontroleerde priority boarding te starten, maar kon de controle niet houden en uiteindelijk werd het toch een free for all.

De vlucht werd uitgevoerd door een Airbus A330 en op mijn exit-row stoel had ik meer dan genoeg plaats. Met een loadfactor van maar zo’n 40% had iedereen overigens genoeg ruimte.

Economy Cabine
Economy Cabine
Mijn stoel
Mijn stoel

Het was soms een beetje raar aan boord van EgyptAir omdat me niet duidelijk werd wie welke rol nu heeft. Op mijn vorige MS vluchten deden de vrouwen al het werk en stonden de mannen altijd achterin en tijdens deze vlucht deden de mannen al het werk en deden de vrouwelijke crewleden bar weinig. Alsof er geen sprake is van een m/v team maar altijd v/v en m/m. Apart in ieder geval!

Het gebed voor dat we gaan vliegen..
Het gebed voor dat we gaan vliegen..

Kort nadat we in de lucht waren werd er een ontbijt geserveerd. Maar omdat ik veel vluchten had in korte tijd, en ze voor ontbijt altijd een vergelijkbare omelet serveren, kon ik het niet meer eten. Overigens was de smaak en portie-grootte goed.

Ontbijt
Ontbijt
IFE
IFE

Ik probeerde uiteindelijk zo veel mogelijk te slapen tijdens de vlucht en met zoveel beenruimte ging dat toch redelijk goed. Binnen de kortste keren waren we toen alweer in Cairo, waar een nieuw avontuur op me stond te wachten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *