Howard Plaza Hotel Taipei Taiwan3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het kolossale Howard Plaza Hotel Taipei Taiwan is moeilijk over het hoofd te zien. Aangezien je hotel via verschillende ingangen kunt betreden, was het in eerste instantie even zoeken waar de receptie zich bevond. Bij binnenkomst wistt ik niet direct of ik nu in een winkelcentrum, een restaurant of een hotel binnen was gestapt. Het antwoord: het Howard Plaza is alle drie in één. Kledingzaken en souvenirwinkels zijn via de roltrappen bereikbaar. Vanuit de panoramalift overzie je de gehele carré van het hotel.

Howard Plaza Hotel Taipei

De dames bij de receptie spreken slecht (of eigenlijk: géén) Engels, maar zijn uiterst behulpzaam. Ondanks de taalbarrière heb ik toch binnen afzienbare tijd mijn keycard in mijn hand en kan ik met een van de liften naar mijn Superior Twin kamer gaan. Het lijkt of mijn kamer het verste van de lift verwijderd is want aan de gang lijkt geen einde te komen.

Howard Plaza Hotel Taipei

Howard Plaza Hotel Taipei

Howard Plaza Hotel Taipei

Howard Plaza Hotel Taipei

Howard Plaza Hotel Taipei

Na een lange vlucht, via Bangkok, naar Taipei en aansluitend bij aankomst een programma in de stad, was ik echt wel even toe aan een relaxmoment op mijn kamer. Mijn kamer heeft twee aparte bedden, een bureau en een kleine zithoek. Op zich prima, maar het ruikt een tikje muf in de kamer en er zitten vlekken in de vloerbedekking. Om dat te compenseren heeft de manager een handgeschreven kaart neergelegd en staat er een schaal met fruit voor me klaar.

De badkamer is ruim en licht, er liggen voldoende handdoeken en de goodies zijn van  L’ Occitane. Naast douchegel, shampoo en bodylotion liggen er tevens kammen, scheermesjes, inclusief een busje scheerschuim, wattenstaafjes en een douchemuts gereed. Zelf toiletspullen meenemen is eigenlijk overbodig. Voor het gebruik van alle functies van het toilet is een aparte studie nodig. Ik laat de vele knoppen voor wat ze zijn en ben blij dat ik de juiste knop voor het doortrekken weet te vinden.

Toilet Taiwan howard plaza hotel tapei

WiFi, is het nu wel of niet gratis? De dame aan de receptie beweerde toch echt dat dit inclusief de kamerprijs was. Wanneer ik mezelf geinstalleerd heb op mijn kamer blijkt dat WiFi betaald is. Voor alle zekerheid neem ik de lift terug naar beneden en vraag het voor alle zekerheid nogmaals na. Opnieuw de garantie dat deze service gratis is. Er verschijnt een betaalfunctie, deze dien je te accepteren, maar zal niet gefactureerd worden, en ik heb inderdaad geen rekening gezien voor het gebruik.

Na een goede nachtrust, heb ik de volgende ochtend de keuze uit twee restaurant voor het ontbijt. Het Rainbow Terrace in het Atrium of  het Champs Elysees restaurant op de tweede verdieping.

Howard Plaza Champs Elysees restaurant

Ik kies voor Champs Elysees restaurant. Een beetje gestresst rent een van de serveerster vanuit de eetzaal naar me toe. Eerst keurig mijn voucher inleveren, dan pas het buffet betreden. Het buffet bestaat uit een Oosters en een Westers gedeelte en is uitgebreid en goed van kwaliteit. Het personeel dat hier rond loopt is niet bijster snugger en een kop thee ingeschonken krijgen lijkt in een onmogelijke queeste uit te lopen.

Helaas was mijn tijd in het Howard Plaza Hotel Taipei te kort om gebruik te maken van het zwembad of de andere faciliteiten, zoals gym & sauna.

Wat vond ik van het Howard Plaza Hotel Taipei? Laat ik het zo zeggen, het is zeker geen slecht hotel, maar ook niet het beste hotel waar ik ooit verbleef. Er zit meer potentie in dan dat er daadwerkelijk uit komt.

Overzicht

Publicatie Datum

29 September 2014

Voordelen

Centrale ligging nabij metro, diversiteit aan restaurants

Nadelen

Smoezelige vloerbedekking, onduidelijkheden omtrent gratis WiFi

Kamer

Voorzieningen

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Howard Plaza Hotel Taipei was niet écht mijn hotel, wat niet betekent dat het een slecht hotel is. Voor de kamerprijs verwacht ik elders een nettere kamer te ontvangen.

3 min leestijd">
3.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *