KLM met minder vluchten naar Taipei en wijzigt tussenstop2 min leestijd

Vlootvernieuwing bij KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf 31 januari 2023 gaat KLM minder vaak vliegen naar Taipei. Op dit moment worden er drie vluchten uitgevoerd per week. Deze vluchten maken momenteel een tussenstop in Bangkok, maar deze tussenstop wijzigt ook. Eerder was er nog sprake dat Manilla gecombineerd werd met Taipei, maar dit plan is ook gewijzigd. Naar Manilla vliegt KLM straks namelijk via Kuala Lumpur.

KLM naar Taipei via Seoul

KLM gaat van Amsterdam Airport Schiphol naar Taipei Taoyuan vliegen met een tussenstop op Seoul Incheon. Deze wijziging was gepland voor de start van de zomerdienstregeling eind maart, maar is nu naar voren gehaald. De luchtvaartmaatschappij wijzigt de tussenstop van Bangkok naar Seoul per eind januari 2023.

Via Seoul Incheon worden ook andere bestemmingen aangevlogen. Zo vliegt KLM ook naar Shanghai en Hangzhou via deze luchthaven. De vluchten naar China worden vanaf eind januari verdubbelt.

AMS-ICN-TPE ©GreatCircleMapper

Vanaf 31 januari ziet het schema er als volgt uit voor de vluchten naar Taipei:

  • KL845 vertrekt om 19.10 uur uit Amsterdam (AMS) en komt de volgende dag om 15.00 uur lokale tijd aan in Seoul (ICN),
  • KL845 vertrekt om 16.45 uur lokale tijd uit Seoul en komt om 18.20 uur lokale tijd aan in Taipei (TPE),
  • KL846 vertrekt om 20.00 uur lokale tijd uit Taipei en komt om 23.20 uur lokale tijd aan in Seoul,
  • KL846 vertrekt de volgende dag om 00.20 uur lokale tijd uit Seoul en komt om 07.10 uur aan in Amsterdam.

Deze vluchten worden uitgevoerd op dinsdag en zondag vanaf Amsterdam. Op de vlucht die vertrekt op dinsdag zet de luchtvaartmaatschappij een Boeing 777-200ER in. Op de vlucht die vertrekt op zondag zet de luchtvaartmaatschappij een Boeing 787-9 Dreamliner in. Dit toestel is als volgende aan de beurt voor de ombouw van de nieuwe Premium Comfort cabine.

Naast KLM vliegt ook China Airlines op deze route. Deze luchtvaartmaatschappij maakt geen tussenstop, dus je bent in ongeveer 12 uur en 35 minuten op je bestemming. De vlucht met KLM duurt ruim 16 uur. Ook EVA Air is actief tussen Schiphol en Taipei, met een tussenstop in Bangkok. De vluchtduur bedraagt hiervoor ook ongeveer 16 uur.

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

Afbeeldingen ©KLM/GreatCircleMapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *