Bestemming: Curacao

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerdere artikelen over deze trip:
Met Arke in Premium Comfort naar Curacao
Plaza Hotel Curacao

Het Caribische eiland Curacao ligt op ongeveer negen a tien uur vliegen vanaf Nederland, en sprak ons altijd al aan door de tropische temperaturen en mooie stranden. Omdat er daarnaast toch ook gewoon Nederlands gesproken kan worden was het voor ons de hoogste tijd om naar dit stukje Nederland aan de andere kant van de wereld af te reizen. Curaçao, gelegen tussen Aruba en Bonaire, is het tweede eiland in de Carribean dat ik bezoek en is het grootse eiland van de ABC-eilanden. Mijn vakantie bestond niet alleen uit de toerist uithangen, maar ik ging ook op familiebezoek. Daardoor heb ik niet álle ‘standaard toeristendingen’ kunnen doen, maar heb wel een goed beeld gekregen van wat Curaçao allemaal te bieden heeft.

Willemstad 

De meest bekende stad op Curaçao is ongetwijfeld Willemstad. De binnenstad bestaat grofweg uit de delen Punda en Otrabanda en door de pontjesburg worden deze twee delen met elkaar verbonden. De welbekende Handelskade met de gekleurde huisjes staat in Punda, wat een grote toeristentrekker is. Aan de andere kant, in Otrabanda, kom je het Brionplein tegen, vernoemd naar Pedro Brion, die veel betekend heeft voor de Curaçaose onafhankelijkheid en kan er zo doorgelopen worden naar de Renaissance Mall, wat veelal Amerikaans aandoet met luxe winkels zoals Tiffany & Co, Mont Blanc en Armani. Wie met die auto van Punda naar Otrabanda (of andersom) wilt reizen, kan via de Koningin Julianabrug, die hoog boven de stad uitsteekt, en heeft ondertussen een prachtig uitzicht over heel Willemstad. Voor een wat meer Curaçaos gevoel, of eerder gezegd een Venezolaanse gevoel, ligt om de hoek van de Handelskade de Drijvende Markt, hier wordt vers fruit en groente verkocht door Venezolaanse marktkopmannen.

2014-10-27 12.37.36Handelskade, Brionplein, Otrabanda en de Pontjesbrug

 Stranden 

Curaçao staat ook bekend om de prachtige stranden, waar Curaçaoënaars en toeristen op afkomen om te genieten van de zon, te duiken en te snorkelen. Geen strand op Curaçao is hetzelfde, met kleine, intieme stranden tot grote, commerciële stranden die allerlei gemakken zoals strandbedden, beachclubs en watersport faciliteiten bieden. Ik ben naar verschillende stranden geweest, waaronder Jan Thiel Beach, Mambo Beach, Cabana Beach – dit zijn allemaal commerciële stranden  waar de toegangsprijs ongeveer twee tot drie euro is. Mambo Beach vond ik wel de gezelligste! Hier speelt een groot deel van het nachtleven van Willemstad zich af en is zondagavond dé uitgaanshotspot op Curacao. Cabana Beach gaf mij  het ‘Ibiza gevoel’ met een over- de-top hipheids gehalte, maar dit strand is wel van alle gemakken voorzien voor een ultieme stranddag in luxe. Het allermooiste strand was voor mij Grote Knip! Dit strand is ligt in het zuidwesten van Curaçao en is erg populair bij de lokale bevolking en daarom dus nog vrij toegankelijk voor iedereen. Het water is azuurblauw en daardoor kun je er prima snorkelen, maar ook zonder te snorkelen zijn er nog veel tropische visjes te zien. Het broertje van Grote Knip is Kleine Knip, waar veelal families komen om samen te barbecueën.

2014-10-27 13.49.28      Cabana Beach boven en Grote Knip onder

Natuur

Heerlijk niksen op een strand is leuk, maar dat is niet het enige wat Curaçao te bieden heeft. De Curaçaose natuur is iets dat niet kan ontbreken aan een trip naar dit eiland. Met de ontelbare cactussen langs de weg lijkt het soms eerder een woestijn dan een tropische eiland. De aloe vera plantages die op het eiland staan, zijn bekend als producent van de beste aloe vera producten ter wereld. Op Curacao zijn leguanen, flamingo’s en vleermuizen te vinden. Het eiland kent enkele nationale parken zoals het Christoffelpark, het Sheta Boka park en misschien wel het meest bijzondere park: het Underwater Park. Ik ben naar het Sheta Boka park geweest en vond dat echt een hoogepunt van mijn reis. In het park zijn inhammen te vinden waar de zee direct tegenaan botst waardoor het water als een fontein omhoog schiet, wat een prachtig gezicht geeft.

2014-10-27 13.51.47

Shete Boka, flamingo’s en een baby leguaan

 Conclusie

Curacao is een prachtig eiland. De mensen, de natuur en het lekkere weer hebben mijn hart gestolen. Op tien uur vliegen ben je toch een beetje ‘thuis’, maar dan wel met een gemiddelde temperatuur van 33 graden en prachtige stranden. Veel mensen in mijn omgeving waren al naar Curacao geweest en ik hoorde alleen maar positieve verhalen over dit eiland en na er een week te zijn geweest sluit ik me volledig aan bij de postieve verhalen. Ik kom zeker snel terug naar Dushi Korsou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *