Een dag in het leven van een InsideFlyer7 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om jullie een idee te geven wat voor luxe leven wij leiden als blogger bij InsideFlyer, leek het ons leuk om jullie voor een dag mee te nemen in het leven van een InsideFlyer. Is het allemaal rozengeur en maneschijn? Verdienen we bakken met geld en is het relaxed leven? Think again…

Wakker worden!

Op weekdagen loopt m’n wekker voor de eerste keer af om 6 uur, meestal snooze ik hem dan nog een half uurtje. Ik noem het mezelf mentaal voorbereiden op het echte opstaan. Uiteindelijk moet ik er toch uit… Kleren uitzoeken voor de dag op kantoor, vervolgens de douche aan en proberen wakker te worden op de wc.

Terwijl ik de slaap uit één oog wrijf, kijk ik met het andere op m’n iPhone en check al de e-mails die ’s nachts zijn binnen gelopen. Dit zijn e-mails van m’n werkgever, persoonlijke account en natuurlijk InsideFlyer. Zoals jullie weten zit het hoofdkantoor van IF in de VS, en het tijdsverschil kan nog wel eens lastig zijn. Geeuw, rek, strek, tijd voor die douche die ondertussen warm genoeg is!

Het gebrek aan haar op m’n hoofd zorgt ervoor dat ik niet veel tijd nodig heb in de badkamer. Snel aankleden, laptop meeritsen en vervolgens naar de boekhandel. Oh lees je de krant elke morgen? Nee, ik ben verslaafd aan nicotine… Daarna naar de fietshalte, fiets ontgrendelen en naar kantoor.

iPhone-duim

Ik begin graag vroeg op kantoor, dit geeft me de tijd om alle e-mails te verwerken. Ik werk fulltime als systeem- en netwerkbeheerder voor een Amerikaanse rederij. Ook hier speelt het tijdsverschil een grote rol. Er komen flink wat mails binnen van collega’s uit de VS. Bovendien ook een zooi automatische rapporten en meldingen van het netwerk wat ik beheer samen met m’n collega.

Ondertussen begint m’n smartphone te ratelen… Michael is ook weer vroeg wakker en vraagt om updates. Zo gevraagd, zo gedaan! Daarna kan ik de statistieken bekijken van de traffic van InsideFlyer, dat loopt weer lekker deze week.

Hoog tijd voor de eerste nicotine break van de dag. Het geeft me de kans om bij te praten met andere vroege vogels die op kantoor zijn. Daarnaast geeft het me een paar minuten tijd om alle gerelateerde sociale media te checken (Facebook, Instagram en Twitter van zowel InsideFlyer als mezelf).

“Working 9 to 5…”

Om 8u40 begint mijn officiële tijd van m’n werkgever te lopen dus knal ik de laptop dicht. Voor de rest van de IF medewerkers blijf ik bereikbaar via WhatsApp of iMessage. Soms een zegen in geval van nood en op sommige momenten schakel je de telefoon liever in airplane mode! Oh zo fijn die WhatsApp groepen, we gebruiken het als communicatie voor talloze dingen. Maar groepsconversaties kunnen soms uit de hand lopen. Dan ben je blij dat je een extra battery pack hebt!

InsideFlyer
Mijn uitzicht tijdens de kantooruren

Ik probeer de IF communicatie zoveel mogelijk te beperken tijdens kantooruren. Maar meestal kan ik het niet laten… Ik ben sinds januari van dit jaar te nauw erbij betrokken. Zo goed als al mijn vrije tijd stop ik erin. Sociaal leven, wat is dat? De laatste paar maanden is het enkel InsideFlyer wat de klok slaat. “Je bent gek!” is één van de meest voorkomende one liners die ik te horen krijg. Ja misschien wel, maar ik ben passioneel bezeten met m’n uit de hand gelopen hobby. Er zit enorm veel potentieel in dit project en het is fijn om samen te werken met deze groep van mensen.

Tijdens m’n lunchbreak blader ik verder door de binnengelopen e-mails. Een deel ervan wordt op m’n to-do lijst in Asana gezet. Daar kan ik vanavond verder mee aan de slag. Ondertussen een hap eten naar binnen, nog een potje 8-ball en een sigaret. Daarna kan ik er weer volop tegenaan.

De middag wordt ofwel doorgebracht met consultants indien we met lopende projecten bezig zijn. Anders is het kwestie van onderhoud en verhelpen van problemen die op de helpdesk binnen lopen. Tussendoor nog een video conference meeting met collega’s uit de VS. Voor ik het weet slaat de klok half zes en mag ik weer worden losgelaten in de echte wereld.

Avondje relaxen?

Na het werk nog even snel langs de supermarkt. Nou ja snel, als ze bij de kassa tenminste een beetje willen doorwerken! Time is money weet je wel. Ik heb nog wel meer dingen te doen dan hier nutteloos lang te staan aanschuiven. Enfin, eindelijk thuis en meteen gaat de laptop weer in het stopcontact. Mijn InsideFlyer pet gaat op voor de rest van de avond.

InsideFlyer
Deze staan altijd open…

Een blik werpen op de mijn takenlijst van die avond. Vervolgens Outlook open en al de e-mails van de hele dag verwerken. Op het moment dat mijn maag begint te knorren, wordt het tijd om wat eten te koken. Ondanks het feit dat de verleiding van een snelle hap groot is, probeer ik toch om gezond eten klaar te maken. Dit lukt niet altijd, maar de intentie is er. Ik wou dat die afwas af was… Ja alles met de hand, want Marie (mijn vaatwasser) is tijdelijk ongesteld.

Ik zou bijna het forum vergeten… Nou niet echt, want m’n inbox geeft flink wat notificaties aan van alle gebeurtenissen. Voor ik het weet ben ik weer een uur verder. Shit, die takenlijst is er ook nog! Godzijdank dat die bestaat, anders zou ik soms echt de focus verliezen.

Eindeloze takenlijst

Behalve het beheren van het forum en het schrijven van artikelen, houd ik mezelf bezig met zoveel andere dingen voor InsideFlyer:

  • planning van conference calls
  • opstellen schema voor publiceren van artikelen
  • schrijven van artikelen voor InsideFlyer UK
  • regelen van interviews
  • beantwoorden van e-mails die binnenlopen via de site
  • nalezen en eventueel verbeteren van artikelen van onze bloggers
  • beheer van WordPress
InsideFlyer
Gelukkig bestaat er software om alles in bij te houden!

De lijst is eindeloos. Zoals ik eerder schreef doe ik dit gelukkig niet alleen. Een woord van dank richting Amy die alles regelt in verband met alle newsletters en talloze andere dingen. Ook mag ik Ralph niet vergeten, hij onderhoudt alle contacten met airlines en hotels en zorgt voor het aanbrengen van potentiële adverteerders. En Steven, die al onze sociale media in goede banen leidt. Natuurlijk bestaat een blog niet zonder een team van bloggers! Door de maanden heen is de team spirit flink gegroeid en dit werpt zijn vruchten af, bedankt iedereen!

Bedtijd?

De hele avond door stopt de communicatie niet. De VS is wakker en e-mails vliegen heen en weer. Er wordt flink gebrainstormd over talloze projecten. In de WhatsApp groep van de bloggers worden mogelijke onderwerpen besproken die we de komende dagen kunnen publiceren op de front page.

InsideFlyer
Georganiseerd werken is de sleutel tot succes

Tussendoor probeer ik ook nog wat bij te werken voor mijn persoonlijke blog. Deze heb ik de laatste tijd wat verwaarloosd door het vele werk aan InsideFlyer. Misschien wat inspiratie op doen bij muziek, zonder muziek kan ik niet werken! Oh en natuurlijk een goeie borrel, mijn steun en toeverlaat Jack Daniels is meestal van de partij. Het werken op deze manier is een aangename bezigheid.

Oh verrek, morgen moet er nog een artikel online! Indien het een promotie artikel betreft,  heb ik de tekst wel in een half uurtje geschreven. Maar de tekst is niet alles, er moet natuurlijk ook beeldmateriaal bij. Vervolgens ben ik net zo lang bezig met uitzoeken en hernoemen van foto’s. Voor een trip report of review heb ik wel een paar uur nodig.

Tel al die uren op en voor je het weet slaat de klok middernacht! En zo gaat het elke avond door… Vind ik het erg? Absoluut niet, anders zou ik dit niet blijven volhouden. Het enigste doel wat ik mezelf stel is dat ik ten laatste om 1u ’s nachts m’n laptop sluit. Dan is het tijd om te relaxen met één of andere serie op Netflix. Het vervolg laat zich al raden, het is dan al bijna 2 uur en 4 uurtjes later loopt de wekker weer af.

Full time baan, InsideFlyer, eten, InsideFlyer, slapen, InsideFlyer en ga zo maar door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *